22-10-2020

Prva sjednica Administrativnog odbora u utorak

Administrativni odbor, na sjednici u utorak, pokrenuće postupak za utvrđivanje kandidata za predsjednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore. Na dnevnom redu je izbor zamjenika predsjednika Odbora.


Foto: Skupština Crne Gore

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine, održanoj 20. oktobra, Milun Zogović iz Demokratskog fronta izabran je za predsjednika Administrativnog odbora.

Izbrano je još 12 njegovih članova, a koalicije i partije su zastupljene srazmjerno broju mandata u crnogorskom parlamentu.

Na dnevnom redu je donošenje rješenja o prestanku prava na zaradu, zbog prestanka funkcije poslanika i razmatranje zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Odbor će, kako je najavljeno, donijeti rješenja o o zaradi za poslanike u Skupštini Crne Gore novog saziva, koji profesionalno obavljaju funkciju.

Predviđen je i dogovor o zakazivanju posebne sjednice u vezi sa ostvarivanjem poslovničkih nadležnosti, metodu rada i o različitim gledištima poslaničkih klubova na ulogu i funkciju Administrativnog odbora.


(MINA News)