06-11-2019

Radionice "Engleski za djecu" i "Engleski za ugostitelje" srijedom u Narodnoj biblioteci Budve

Radionice "Engleski za djecu" i "Engleski za ugostitelje" u organizaciji JU "Narodna biblioteka Budve" i u saradnji sa NVO "Eduteka" od sjutra organizuje besplatne radionice engleskog jezika za djecu i za ugostitelje, koje će se održavati svake srijede u terminu od 18 do 20h, u prostorijama Biblioteke.


Radionica “Engleski za djecu” namijenjena je osnovcima uzrasta od osam do 11 godina (četvrti, peti i šesti razred osnovne škole).

Osmišljena je tako da razvija sve četiri vještine u usvajanju engleskog jezika – govor, čitanje, pisanje i slušanje, a naročita pažnja biće posvećena razvijanju verbalne komunikacije. Djeca će kroz igru i rad imati prilike da prate školsko gradivo, usvajaju nova znanja i prošire svoj vokabular. Radionica počinje 6. novembra i održavaće se svake srijede u terminu od 18h do 19h. Nastavu će voditi profesorka engleskog jezika i književnosti Kaja Lazarević, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu u osnovnoj školi, navode u saopštenju iz Narodne biblioteke Budva.

Radionicu "Engleski za ugostitelje" namijenjenu odraslima srijedom u terminu od 19h do 20h vodiće takođe profesorka Kaja Lazarević. Radionica podrazumijeva specijalizovani konverzacijski kurs engleskog jezika za ugostiteljsku djelatnost, za struku - konobar.

Kurs je prilagođen polaznicima A2, B1 i B2 nivoa CEFR (Common European Framework of Reference for Languages).

Radionica je osmišljena tako da kroz različite situacije prati dijaloge ugostitelja sa gostom, i na taj način razvija vještinu verbalne komunikacije polaznika. Kroz audio i video materijale, tekstualni materijal i vježbanja polaznici će usvajati i ostale vještine, kao što su slušanje, čitanje i pisanje na engleskom dodaju u saopštenju za naš portal.