Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 04-10-2017

Radovi na unaprjeđenju infrastrukture u Budvi

Kao što je i najavljeno, odmah po početku građevinske sezone u Budvi počeli su radovi na unaprjeđenju infrastrukture u gradu, kazao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

Radovi na unaprjeđenju infrastrukture u Budvi

Nekoliko kružnih tokova, navodi predsjednik Opštine Budva, biće urađeno u Petrovcu, Bečićima i Budvi, kao i atmosferski kanali koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve.

"Kao što smo i najavili, odmah po početku građevinske sezone u Budvi krenuli smo sa radovima na unapređenju infrastrukture u gradu. Kao što je već najavljeno iz Sekretarijata za komunalno- stambene poslove tokom sledećih mjeseci završićemo započeto u ovoj godini, ali istovremeno odmah u 2018- toj godini jos agilnije nastavljamo radove na unapređenju infrastrukture.

Već sada ćemo staviti u funkciju nekoliko platoa u centru grada, na primjer plato kod srednje škole ili parking prostor pored groblja u centru grada, takođe nekoliko ulica kao što je ulica u naselju Komoševina ili ona iza stadiona Lugovi uz izgradnju i završetak kružnog toka kod Hotela Park na izlazu iz Budve.

Takođe, kao što smo i obećali značajni radovi na lokalnoj putnoj mreži uskoro slijede u Petrovcu. Uradićemo nekoliko kružnih tokova u Petrovcu, Bečićima i Budvi kao i atmosferske kanale koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve.

Takođe, vrlo brzo počinje potpuna i temeljna reparacija kanalizacionog ispusta u Petrovcu, kako nam se više ne bi ponavljale sramne scene u sred turističke sezone kao unazad nekoliko godina. Mislim da su efekti rada gradske uprave već vrlo vidljivi, sada i fizički na terenu ali tek u 2018- toj godini očekujem veće, vrijednije i hrabrije iskorake, i to iz razloga jer je ova godina bila sanaciona u smislu finansija.

Svi vidovi infrastrukture su u Budvi izuzetno zapušteni, to je apsolutni prioritet svih prioriteta za novu vlast. Sekretarijati za investicije i komulalno- stambene poslove već prave planove za sledeću godinu, naravno nemamo neograničena sredstva, ali nakon osnovne finansijske konsolidacije sada je vrijeme da ulažemo u infrastukturu i da građanima i privredi donesemo ono su davno trebali i zaslužili da imaju", navode iz Sekretarijata za komunalno - stambene poslove.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?