26-07-2018

Rafting Tarom, sjajan provod i advantura

Pored plaža i brojnih sportova na vodi koji su atrakcija kako za turiste tako i za naše građane, kao poseban doživljaj koji probudi nezaboravni adrenalin je svakako i rafting.

Rafting Tarom, sjajan provod i advantura | Radio Televizija Budva

Od nekada čuvenog splavarenja na Tari i Drini danas se došlo do raftinga.

Rafting je prije svega zamišljen kao dobar provod na rijeci - spoj ljepote, adrenalina, avanture, odmora, zabave, zadovoljstva, drugarstva, atrakcije, pozitivne energije, povratak netaknutoj prirodi.

Crna Gora je prepoznatljiva po svom raftingu na rijeci Tari koja nastaje spajanjem Opasnice i Veruše u podnožju planine Komovi.Njena ukupna dužina je 144 km, od čega je 104 kilometra toka u Crnoj Gori i 40km u Bosni i Hercegovini. Sigurno ste nekada čuli, rijeka Tara se zbog svoje čistoće naziva i "Suzom Evrope" jer bez brige možete piti njenu bistru i ledenu vodu gdje god da se nađete, u bilo kom dijelu toka.Ono što je novina jeste to da su službe Parka prirode Piva, u okviru aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje uslova za rafting Tarom, uredile novi prostor za parkiranje vozila.

Kako su naveli, uklonjeni su objekti kod mosta na rijeci Tari koji su dugi niz godina bili neupotrebljivi.

"Izvršeno je ravnanje i proširenje terena koji će služiti isključivo za parking vozila koja dočekuju raftere na Šćepan Polju gdje se završava rafting", precizirali su su iz Parka prirode Piva.

Novi kapacitet ovog parkinga je 30 kombi vozila, pa očekuju da će to u velikoj mjeri rasteretiti gužve koje nastaju tokom sezone raftinga na ovom lokalitetu.