Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 14-05-2017

Raspisan konkurs za upis vrtićana u novu školsku godinu

Uprava JPU Ljubica V. Jovanović Maše raspisala je konkurs za upis djece u jaslice i vrtić za školsku 2017./2018. godinu, a rok za podnošenje zahtjeva je od 15. do 29. maja od 8 do 12 sati.

Raspisan konkurs za upis vrtićana u novu školsku godinu

Narednu školsku godinu u sva četiri objekta ove ustanove pohađaće 840 djece i to u centralnom vrtiću 400, novom vrtiću 220, vrtiću u Petrovcu 90 i u Svetom Stefanu 120 djece.

Od dokumenata potrebno je priložiti uredno popunjen Zahtjev za upis, izvod iz matične knjige rođenih za dijete koje se prvi put upisuje (može i kopija), zatim potvrda o zaposlenju roditelja ili ček za roditelje penzionere, odnosno potvrda sa fakulteta za roditelje studente, kao i dozvola boravka za roditelje i djecu strane državljane.

Za korisnike Materijalnog obezbjeđenje porodice (MOP) potrebno je dostaviti potvrdu Centra za socijalni rad, dok je samohranim roditeljima potreban izvod iz knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status.

Roditelji djece sa smetnjama/teškoćama podnose rješenja o usmjerenju u posebni obrazovni program.

Isključivu prednost pri upisu, kako je istaknuto u konkursu, imaće porodice sa MOP-om, djeca samohranih roditelja i djeca iz osjetljivih kategorija stanovništva, dok će se upis djece bez roditeljskog staranja vršiti bez primjene bilo kakvih kriterijuma.

Rang listu utvrdiće komisija Ustanove u roku od sedam dana od isteka roka za podnošenje zahtjeva za upis, dok će o terminu potpisivanja ugovora o međusobnim pravima i obavezama sa Ustanovom, roditelji biti blagovremeno obaviješteni.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?