08-10-2019

Sastanak organizacionog Odbora za obilježavanje 75 godina od pobjede nad fašizmom

Sastanak organizacionog Odbora za obilježavanje 75. godina od pobjede nad fašizmom i domaćim izdajnicima, gradova Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve, održan je juče u Tivtu.


Odbor, čiji je predsjednik ujedno i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac, a u njegov sastav ulaze još i predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, predstavnik Herceg Novog Slobodan – Krušo Radović, komandant mornarice Crne Gore Vesko Tomanović, generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović, ispred Sekretarijata Opštine Tivat Ana Ivanović, predsjednici UBNOR-a, Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve, D.Ćosović, J. Bećir, B. Božović i V. Gluščević, saopšteno je iz Odbora za obilježavanje novembarskih svečanosti Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve, čiji je koordinator predsjednik UBNOR-a Tivat Dragiša Ćosović.

Na ovom sastanku, kako navode u saopštenju, donešeno je nekoliko važnih Odluka i to:

1. Da se mjesec novembar proglasi Mjesecom antifašizma.
2. Da se 27.10.2019. godine izvede Marš, zajedno sa mornaricom Crne Gore, putevima Prve bokeljske udarne brigade, kojem bi pristupili i antifašisti Podgorice i Danilovgrada, gradova u čijem je oslobađanju je učestvovala 1944. godine i Prva bokeljska udarna brigada.
3. Da se u navedenim gradovima raspiše literarni konkurs pod nazivom “Vječna luča slobode“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

"Udruženja boraca NOR-a Opština odrediće žiri koji će odabrati i nagraditi najbolja tri rada, koji će ući u konkurenciju za jednu od tri nagrade svojih opština. Svi učesnici Konkursa dužni su svoje radove pošalju UBNORIM-a svojih Opština, a oni nakon završetka konkursa Odboru", ističu u saopštenju, dodajući da je naredni sastanak zakazan za ponedjeljak, 14. oktobar, na istom mjestu u 14 časova, na kojem bi se konačan Plan svih aktivnosti u navedenim Opštinama, za mjesec novembar 2019. godine, kompletirao i uskladio sa opštinskim programima.