07-09-2018

Septembarska dešavanja u Budvi

Iako se ljeto privodi kraju to ne znači da su završena i kulturna dešavnja u Budvi. U septembru ćete imati priliku da uživate u raznim koncertnim manifestacijama gdje će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Septembarska dešavanja u Budvi | Radio Televizija Budva

Hrvatska diva Zdenka Kovačiček i sastav Trio Balkan strings iz Srbije, svojim nastupima u Budvi, označiće samu završnicu dvanaestog izdanja Jazz festivala, u organizaciji Petrovac Jazz Fest-a i Turističke organizacije opštine Budva.Gostovanja ovih regionalno poznatih izvođača planirana su za 10. i 11. septembar na sceni između crkava u Starom gradu, sa početkom u 21h.Prva dama hrvatske džez scene i poznata rok pjevačica, Zdenka Kovačiček, nastupiće u Budvi 10. septembra i to sa jednim od trenutno najangažovanijih i najzanimljivijih klubskih sastava u Hrvatskoj – Greenhouse Blues bendom. Kovačiček je inače jedna od značajnijih i eminentnijih osoba na hrvatskoj i bivšoj jugoslovenskoj muzičkoj sceni, a svojim nastupima na stranim pozornicama i džez festivalima širom Evrope, stekla je i zapažen međunarodni ugled.Velika koncertna dešavanja u Budvi nastavljaju se već 11. septembra, kada će u Starom gradu nastupiti Trio Balkan Strings iz Srbije. Ovaj sastav prepoznatljiv je u regionu po originalnoj instrumentalnoj muzici koja predstavlja sintezu najrazličitijih elemenata obrađenih u džez, sving i klasičnom maniru. Tako nastaje njihov „Balkan swing – jazz guitar – ethno – world fusion“. Njihov zaštitni znak je šestoručno sviranje na jednoj gitari.Ova dva koncerta samo su dio događanja koja je Turistička organizacija Budve najavila za postsezonu. Tako će na istoj lokaciji 12. septembra poštovaoci klasične muzike uživati u nastupu italijanskog orkestra „Magna Grecia“, koji će izvesti koncert pod nazivom „Concert for peace“.Već nakon nekoliko dana slijedi lijep događaj u Rafailovićima.
„Fešta na plaži“ će 15.septembra na ovaj dio budvanske obale dovesti „Big band Dejana Petrovića“, kojeg će najaviti Gradska muzika Budve.