08-05-2019

Šetalište će biti dovedeno u red prije početka turističke sezone

Predstavnici lokalne samouprave obišli su zonu šetališta koja je u vlasništuvu Opštine Budva, a sa koje su uklonjeni privremeni objekti i razmotrili opcije kojim će ne tako lijep prizor biti doveden u prihvatljivije stanje.

Šetalište će biti dovedeno u red prije početka turističke sezone | Radio Televizija Budva

Svjedoci smo velikog broja turista koji su Vaskršnje praznike proveli u našem gradu, a šetajući glavnim šetalištem nailazili su na ni malo lijepu sliku kao što su šut, rupe i nepravilno postavljene ploče značajnom dužinom šetališne zone.

U cilju sanacije ovog problema, predstavnici nadležnih službi Opštine Budva potpredsjednik Vladimir Bulatović, Sekretar sekretarijata za komunalne i stambene djelatnosti Srđan Gregović i Vukašin Mijatović iz Sekretarijata za investicije, sastali su se na licu mjesta kako bi dogovorili buduće korake. LJetnja turistička sezona samo što nije tako da je važno da se šetalište što prije dovede u estetski prihvatljivo stanje.

Kako TV Budva saznaje od nadležnih, prvi korak jeste rekonstrukcija 300 metara kvadratnih šetališta, kojom će značajna dužina te zone biti odvedena u red zamjenom loše postavljenih kamenih ploča, pored navedenog preduzeće se brojni drugi koraci po pitanju estetike, a u toku su i upravni sporovi sa zakupcima privremenih objekata koji nijesu postupili u skaldu sa Oldukom o uklanjanju objekata u zoni Budva.

Nadležni su obišli i šetalište u Bečićima.