12-07-2019

Službenici CB Budva rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo

Policijski službenici Centra bezbjednosti Budva su rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo počinjena u prethodnom periodu.

Službenici CB Budva rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo | Radio Televizija Budva

Zbog krivičnog djela razbojništvo počinjenog krajem juna ove godine na štetu jednog marketa u Budvi policija je lišila slobode dva lica iz Republike Srbije i jedno iz Budve starosti od 18 do 20 godina.

Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u prostorije marketa i uz prijetnju nožem zatražili da im se preda novac, a kojom prilikom je radnik obezbjeđenja ovo pokušao da spriječi i jedan od osumnjičenih mu je upotrebom noža nanio tjelesnu povredu u predjelu grudi. Nakon toga osumnjičeni su se dali u bjekstvo.

Jedno od ova tri osumnjičena lica je, kako se sumnja, počinilo još dva razbojništva na štetu jednog marketa i jednog poslovnog objekta u maju i junu ove godine.

Sumnja se da je na štetu marketa krivično djelo počinio na način što je maskiran uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio oko 2.000 eura, dok je na štetu poslovnog objekta krivično djelo razbojništvo počinio na način što je od radnice uz prijetnju elektrošokerom otuđio novac u iznosu od 260 eura.

Osim toga, službenici CB Budva su rasvijetlili i krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno u maju 2019. godine na štetu zlatare u Budvi i identifikovali osumnjičena lica. Za ovo krivično djelo osumnjičena su tri lica iz Republike Srbije, a jedno od njih staro 19 godina je lišeno slobode. Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u zlataru i uz prijetnju pištoljem od radnice zatražili novac i zlato, ali nisu uspjeli u toj namjeri.