Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti

Arhiva vijesti

19-06-2018

Ruski gosti i ove godine najbrojniji u Budvi

Za naš grad je prošla turistička godina bila rekordna, a ako se već može suditi po prošlomjesečnoj posjeti turista, i ova sezona je počela sjajno, što daje razloga za zadovoljstvo i optimizam, kaže direktor Turističke organizacije Budve Mladen Franović.

19-06-2018

U Crnoj Gori se radi više nego u Srbiji

U Srbiji se u prosjeku radi 41 sat nedjeljno, a duže u okruženju rade Crnogorci i Makedonci, a manje se radi u Mađarskoj, Albaniji, Hrvatskoj i Rumuniji, pokazuju najnoviji podaci Međunarodne ogranizacije rada.

19-06-2018

Novinari iz Srbije u posjeti Budvi

Na poziv Turističke organizacije opštine Budva, u organizaciji "Balkan media tima“ iz Beograda, u Budvi su od 14. do 16. juna boravili novinari i fotoreporteri iz Srbije, predstavnici medijskih kuća: Beta, TV Prva, Dnevnik NS, Večernje novosti, TV Pink, Radio Beograd, Politika, Ilustrovana politika, Studio B, Tanjug, Rokselanin kofer, Color Media Communications, Srpski telegraf i Putovanje za dvoje.

18-06-2018

Bike-sharing u Budvi?

Predstavnici Opštine Budva i italijanskog grada Kopertino održali su prošle sedmice sastanak u ovom gradu, povodom zajedničkog projekta održivog saobraćaja, odnosno uvođenje bike-sharing sistema koji je namijenjen kako turistima, tako i domicilnom stanovništvu jer doprinosi unapređenju kvaliteta života u gradskoj sredini.

18-06-2018

Počeo upis, u Budvi mjesta za 308 srednjoškolaca

Prijave za Konkurs za upis u prvi razred srednje škole podnose se od danas do 22. juna. Rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 26. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

18-06-2018

Kada počinjemo da pamtimo događaje iz života?

Naučnici su oduvijek smatrali da sjećanja o djetinjstvu počinju sa tri i po godine života. Sada, međutim, kalifornijski naučnici sa Univerziteta Dejvis, tvrde da se sjećamo i onoga što se desilo kada smo imali dvije godine.

18-06-2018

Izložba "Ikone iz riznica paštrovskih manastira“

U Spomen domu "Stefan Mitrov Ljubiša", u utorak, 19. juna od 20 časova biće otvorena dokumentarno-umjetnička izložba "Ikone iz riznica paštrovskih manastira“. Izložba se priređuje u okviru programa Ustanove koji se realizuje u okviru Evropske godine kulturne baštine (2018).

18-06-2018

Dio grada bez vode

Zbog neodložnih radova na vodovodnoj mreži, potrošači na potezu od "gornjeg" do "donjeg" bulevara u Budvi, neće imati vodu danas do 12 sati, saopštili su iz gradskog Vodovoda.

18-06-2018

U Budvi podnijeto 372 zahtjeva za legalizaciju objekata

Iz Ministarstva za održivi razvoj su podsjetili da će vlasnici objekata čija legalizacija nije prijavljena plaćati naknadu za korišćenje prostora po kvadratu od 0,5 do dva odsto od prosječne cijene građenja metra kvadratnog u Crnoj Gori, koja prema podacima Monstata za prošlu godinu iznosi 681 euro.

18-06-2018

MK Grupa: I dalje smo zainteresovani za Budvansku rivijeru

MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, još je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i čeka kada će crnogorska Vlada odlučiti da raspiše tender za njenu privatizaciju, saopštio je izvršni direktor za hotelijerstvo, Nikola Avram.

18-06-2018

Kreativna radionica u Cadmus Cineplexu

Cadmus Cineplex poziva sve mališane u četvrtak, 21. juna, na kreativnu radionicu prije projekcije novog Disney​ crtanog filma "Neviđani 2".

18-06-2018

Porast broja turista u našem gradu

U Budvi trenutno boravi 23,93 hiljade registrovanih gostiju, što je sedam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

18-06-2018

Književno veče Nikole Nikolića

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve večeras, od 20h biće priređeno Književno veče Nikole Nikolića, autora iz Podgorice.