Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 14-05-2017

Takmičenje u pružanju prve pomoći

U okviru aktivnosti tokom Nedjelje Crvenog krsta, aktivisti OO Crvenog krsta Budva su, pored uobičajenog prikupljanja pomoći i distribucije higijenskih paketa najugroženijima, akcenat stavili na pripreme za Opštinsko takmičenje iz prve pomoći koje će bit održano 15. maja.

Takmičenje u pružanju prve pomoći

„Takmičiće se šest ekipa iz kategorije osnovnih škola ili kategorije podmlatka i osam ekipa iz kategorije omladine ili osoba do 27 godina starosti, negdje oko 100 učesnika.

Ovogodišnje takmičenje će biti najmasovnije do sada. Mjesto poligona je na Slovenskoj plaži na Trgu čempresa, a sudije će biti instruktori iz Crvenog krsta Crne Gore“, kazao je Bojan Dobrljanin iz OO Crvenog krsta Budva za Radio Budvu.

Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije učestvovaće na državnom takmičenju, koje će se održati 9. juna u Domu solidarnosti u Sutomoru i trajaće dva dana.

„Najbolji sa državnog učestvovaće na Balkanskom takmičenju i, ukoliko zasluže, na Evropskom takmičenju“, pojasnio je Dobrljanin.

Prema njegovim riječima, broj mladih zainteresovanih za volonterizam i obuku za prvu pomoć iz godine u godinu je sve veća, što potvrđuje i broj takmičara za predstojeće takmičenje.

„Po pravilniku OO CK Budva za takmičenje su bile potrebne četiri ekipe, ove godine je prijavljeno 14. Već su počele aktivnosti na opremanju Kluba mladih u okviru kojeg će biti realizovani brojni i veoma interesantni programi, tako da će zainteresovanost mladih za volonterizam dodatno porasti“, istakao je Dobrljanin.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?