04-11-2017

U novom prostoru Puževe kućice želje se lakše ostvaruju

Budvansko Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica”, od početka septembra nalazi se na novoj adresi, u TQ centru Plaza, gdje su od lokalne samouprave dobili na korišćenje nov i adekvatan prostor površine oko 130 kvadratnih metara.

U novom prostoru Puževe kućice želje se lakše ostvaruju | Radio Televizija Budva

Sve je lakše i jednostavnije za rad od kada funkcionišemo u novom prostoru, koji smo većim dijelom opremili, istakla je predsjednica Udruženja Nataša Anastasov.

“Prostor je veliki, osvetljen, dostupan je roditeljima i djeci, pristupačan je za korisnike kolica, tako da smo svi prezadovoljni, i koristim priliku da se još jednom zahvalim Opštini Budva što nam je obezbijedila prostor na korišćenje”, kazala je Anastastov.Prema njenim riječima, broj članova u Udruženju se u kontinuitetu povećava.

“Od ove godine ukupno imamo 39 djece sa pristupnicama. Roditelji djece mladjeg uzrasta, kojima je i najviše potreban fizikalni, logopetski ili defektološki tretman su shvatili da je to korisno za njihovu djecu, i onda bez predrasuda, bez ikakve stigme dolaze, učlanjuju se i dobijaju sve to besplatno. Tako da smo se dodatno otvorili prema lokalnoj zajednici, što nam je i cilj, kazala je ona, podsjećajući da je njihova misija da aktivno učestvuju u građenju inkluzivnog društva jednakog za svu djecu i mlade.

Anastasov je najavila i radionicu, koja će se održati danas i sjutra, u organizaciji Udruženja roditelja „Puževa kućica“ u okviru projekta „Družimo se u Puževoj kućici“. Ovaj projekat je podržala Komisija Ministarstva finansija za raspodjelu sredstava od igara na sreću za 2017. godinu, Crna Gora.

Radionicu, koja nosi naziv „Tijelo kao instrument“, održaće članovi udruženja „Otvoreni krug Novi Sad“, u prostorijama Puževe kućice u TQ Plazi, od 11.30h.

U Budvi će, kako su najavili, poseban naglasak staviti na socijalizaciju djece sa smetnjama u razvoju, jer će uključiti i njihove vršnjake, braću i sestre u radionice, koje će biti zasnovane na bajkama koje su djeci poznate i sa kojima lako mogu da se poistovete.


D. Benić