10-05-2018

U susret turniru na sjećanje Nika Zenovića

Peti Memorijalni turnir "Niko Zenović", koji se održava u čast na sjećanje pokojnog Nika, velikog odbojkaškog radnika i plemenitog sugrađanina, počeće sjutra u budvanskom Mediteranskom sprotskom centru.

U susret turniru na sjećanje Nika Zenovića | Radio Televizija Budva

"Prva utakmica je na programu sjutra od 14 sati, dok je svečano otvaranje jednog od trenutno najbrojnijih i najbolje organizovanih turnira na prostorima bivše Jugoslavije, planirano za 18 sati", kazao je Nemanja Zenović, iz Organizacionog odbora."Sve je počelo 2014. godine, kada smo mi došli na ideju da organizujemo jednu revijalnu utakmicu u čast mog oca. Prve godine je gostovala sarajevska Bosna, da bi se sledeće godine na turnir odazvala Mladost iz Zagreba. Nakon toga smo počeli da organizujemo jedan turnir, gdje će više ekipa uzeti učešće, a to sve biti na nekom većem nivou", istakao je Zenović i dodao da je već 2016.godine to sve preraslo u veći turnir sa 16 ekipa...

On je kazao da na početku nije vjerovao da će to biti na ovako visokom nivou, ali da je ovo nesumnjiivo turnir koji iz godine u godinu postaje sve veći i sve bolji.

Na turniru će učestvovati 17 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

U konkurenciji veterana nastupiće: Grupa A Piloti (Zemun), Niko Zenović (Budva), Mladost veterani 1977 (Zagreb) i Volley Vet’s (Beograd), te u grupi B Fam 45 (Beograd), Mladost veterani (Zagreb), Kraljevo i Osijek.

U konkurenciji amatera: Vranje, FAM 30 (Beograd) i Krsto Radusinović (Podgorica) u grupi C, te Titograd, Lovćen (Cetinje) i Budva u grupi D.

Konkurencija amaterki: Kraljevo, Zora (Podgorica) i Stjuardese (Zemun).

Na turnir su dolazak najavili i uspješni odbojkaši, poput: Zorana Gajića, Slobodana Boškana, Bojana Janića...

Na otvaranju turnira, nastupiće Gradska muzika Budve, mažoretke iz Kotora kao i KC "Stara Budva" iz Budve.