20-04-2015

Ubistvo Markovića: Provjeravaju snimke sa nadzornih kamera

Inspektori kriminalističke policije provjeravaju snimke sa nadzornih kamera koji, kako policija očekuje, mogu dovesti do ubice budvanskog biznismena Saše Markovića (48), piše Pobjeda.

Ubistvo Markovića: Provjeravaju snimke sa nadzornih kamera | Radio Televizija Budva

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora iz istrage, snimci su uzeti juče sa nekoliko objekata, a prema nezvaničnim podacima, na njima se vidi osoba za koju se sumnja da je u petak iz zasjede ispalio šaržer metaka u Markovića u blizini njegove kuće.

Snimci su, kako nezvanično saznaje ovaj list, uzeti sa kamera privatnih kuća u blizini mjesta ubistva. Dan ranije, 200 metara od kuće Markovića pronađena je automatska puška koju je koristio ubica. Osim puške pronađene su i čaure od municije.

Puška, sa koje je ubica pokušavao da ukloni tragove paleći je, poslata je na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu. Sumnja se da je ubica čekao Markovića u blizini njegove kuće na kraju bečićkog naselja Ivanovići.

Prema saznanjima Pobjede, kada se Marković pojavio napadač je izašao iz šume i pucao u žrtvu. Nakon toga se udaljio. Biznismen iz Budve, nekadašnji funkcioner Liberalnog saveza Crne Gore, ubijen je u petak oko 17.00 sati. Marković je bio u automobilu kada je na njega ispaljeno više metaka iz automatske puške. Preminuo je na mjestu.

Ubica je, kako se sumnja, pobjegao pješke kroz nepristupačan teren. Prvi rezultati istrage ukazuju da je ubica pratio kretanje Markovića. Za mjesto egzekucije je izabrana lokacija koja nije prometna. Oko uzanog puta je šuma u kojoj je ubica mogao da ostane neprimijećen. Ubistvo se dogodilo u oštroj krivini gdje je vozilo, zbog uzbrdice, moralo da uspori. Ubica je u Markovića dok je bio u vozilu ispalio šaržer. Meci su razbili šoferšajbnu i staklo sa lijeve strane vozača.

Napadač mu je pucao u glavu i gornji dio tijela. Pored vozila vidjelo se više čaura na osnovu čega se može pretpostaviti da je na Markovića pucano iz neposredne blizine. Policijska istraga za sada nije došla do podataka o tome koji su motivi zločina. Ipak, činjenica je da dosadašnja istraga pokazuje da se radi o planiranom ubistvu.

Markovićeva egzekucija, kako sumnjaju istražitelji, okarakterisana je kao profesionalna. Prve indicije ukazuju da je ubica imao najmanje jednog pomagača koji je pratio Markovićevo kretanje.