08-03-2018

Učiteljica Popović dobila otkaz

Nakon sprovedenog disciplinskog postupka direktorica OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" Jasminka Šćepanović donijela je odluku o otkazu učiteljici te škole, Svetlani Popović, zbog teže povrede radne obaveze, koja se odnosi na neprimejrno ponašanje prema učenicama I.K. i A.Š.

Učiteljica Popović dobila otkaz | Radio Televizija Budva

"Na osnovu Zakona o radu, direktorica JUOŠ „Stefan Mitrov Ljuibiša" Jasminka Šćepanović nakon sprovedenog sdisciplinskog postupka, donijela je odluku o otkazu ugovora o radu zbog povrede radne obaveze, za zaposlenu S.P. iz Budve, profesoricu razredne nastave u ovoj školi. Konstatovano je da je profesorica počinila težu povredu radne obaveze, koja se odnosi na neprimjereno ponašanje prema učenicama škole I.K i A.Š.", navodi se u saopštenju Uprave škole.

Kako se dalje ističe u saopštenju, "prilikom donošenja odluke direktorica je imala u vidu činjenicu da se radi o dugogodišnjoj profesorici razredne nastave, koja je u više navrata nagrađivana, ali da te olakšavajuće okolnosti ne mogu dovesti do drugačije odluke, jer je u konkretnom slučaju od strane okrivljene bio narušen".

Podsjećamo, budvanska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Svetlane Seke Popović, učiteljice Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” zbog prijetnji upućenih desetogodišnjoj I. K, učenici petog razreda te budvanske škole.

Roditelji desetogodišnje učenice prethodno su prijavili policiji da je učiteljica Popović njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti i odrobijati.

“Ušla je bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete. I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla i obratila se mome djetetu riječima 'pa makar završila u zatvor ili ludaru tebe ću prebiti'. Potom je dodala i 'odrobijaću ih'”, piše u prijavi roditelja.

Popović je demantovala da je je prijetila djevojčicama, i angažovala advokata u cijelom slučaju.

Nakon sprovedenog disciplinskog postupka direktorica te škole donijela je odluku o otkazu učiteljici Popović.