29-09-2017

Uhapšeni zbog droge na Debelom brijegu

Na graničnom prelazu Debeli brijeg carinici i policajci su pronašli i oduzeli oko 13 kilograma opojne droge marihuana. Tri lica su uhapšena zbog sumnje da su počinilia krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni zbog droge na Debelom brijegu | Radio Televizija Budva

"Carinski i policijski službenici su, 28.09.2017. oko 11,30 časova, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, zaustavili i kontolisali vozilo marke Mercedes – Benz C180 poljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.Z.P.(32), dok se na suvozačevom mjestu nalazio A.V.P. (30), oba poljski državljani. Kontrolom vozila, carinski i policijski službenici su u prtljažniku vozila, u plinskoj boci, pronašli i oduzeli 17 pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine od oko 12,9 kilograma", saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzeta droga, kako navode, biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Službenici Uprave carina i Uprave policije su juče realizovali još jednu zapljenu opojne droge marihuna, tipa skank. Naime, carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo i policijski službnici OGB Bijelo Polje, kontrolom autobusa, prilikom izlasaka iz Crne Gore, pronašli su oko 100 grama opojne droge marihuana, tipa skank", kazali su iz policije.

Oni ističu da će lice za koje se sumnja da je imalo namjeru da prokrijumčari ovu drogu preko granice N.D. (28) iz Bačke Topole je lišeno slobode. Pronađeni i oduzeti skank, kako navode, biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja.