14-01-2020

Ulica u naselju Podkošljun veliki problem za mještane

Problem loše infrastrukture u Budvi svima je veoma poznat, osim neprohodnosti u mnogim naseljima, čak i prohodne ulice se često naprave gotovo neprohodnim. Na poziv jedne sugrađanke obišli smo ulicu u naselju Podkošljun.

Ulica u naselju Podkošljun veliki problem za mještane | Radio Televizija Budva

Naizgled ulica kao i svaka druga, automobili parkirani na jednoj strani, ali se saobraćaj odvija bez problema, međutim kada se malo bolje zagledate vidjećete da i nije tako, veoma oštećen asfalt, otvorene šahte, blato koje se razliva po ulici i smeće pored kontejnera čine sliku ovog dijela grada ružnom, a saobraćaj stanarima okolnih zgrada skoro pa nemogućim.

Osim automobila koje nerijetko ostavljaju dalje od svojih domova, kako ne bi došli u situaciju da imaju problema sa bezbijednošću istih, u ovoj ulici vrlo je otežan i prolazak pješaka.Kažu da ovaj problem traje već skoro tri mjeseca, otkad je na vrhu ulice otvoreno gradilište. Mještani ovog naselja dodaju da je dolazilo i do izlivanja kanalizacije, zatim velike količine vode kao i blata.

U ovom naselju živi veliki broj ljudi koji imaju djecu školskog uzrasta, međutim ako se ovo stanje nastavi nakon raspusta djeca neće moći sama da idu u školu iz bezbjedonosnih razloga.

Ova ulica je jako prometnaje se u njoj nalaze teretana, prodavnice, cvjećara, apoteka i par psolovnih rpostiora, zbog svega navedenog broj automobila koji svakodnevno prođe tuda veoma je značajan.

Mještani nvode da osim blata i vode u ovoj ulici, veliki problem predstavlja i sfalt koji je značajno oštećen uslijed svakodnevnog prolaska kamiona i teških mašina koje se koriste na obližnjem gradilištu, a zbog čega je otežan i prolaz pješaka.

Mještani povodom ove situacije apeluju na nadležne, da ovaj problem usliše i pokušaju da riješe u što kraćem roku.