21-11-2020

URA Budva čestita građanima Dan opštine

OO URA Budva, povodom Dana opštine Budva, 22. novembra, svim sugrađankama i sugrađanima čestita 76-godišnjicu antifaštičke borbe i pobjede nad okupatorom.

URA Budva čestita građanima Dan opštine | Radio Televizija Budva

"Dan opštine je prilika da se podsjetimo predaka koji su u ime slobodarskih i antifašističkih vrijednosti ustali protiv nasilja, ropstva i svake vrste poniženje građanskog dostojanstva i vrijednosti. Posebno je to prilika da se sjetimo partizana i narodnih heroja koji su za te ideale dali svoje živote, boreći se protiv fašista i njihovih saradnika", navode iz budvanske URE.

Kako dodaju, u danima kada se zna zamagliti čak i razlika između slobodarskog podvižništva i podaničkog odnosa prema tuđinu, antifašistička borba je orijentir koji svijetli nad budućnsošću Crne Gore i njenih građanki i građana.

"U ime njihove žrtve obaveza svih nas je da kreiramo ambijent u kojem će očuvanje slobode građana i poštovanje svih njihovih različitosti biti imeprativ političkog i svakog drugog djelovanja", navodi se u čestitki OO URA Budva, koju potpisuje predsjednica, Božena Jelušić.