03-04-2019

URA: Na pravom smo putu - zaključak sastanka sa čelnim ljudima odbora na primorju

Sinoć je u Budvi održan sastanak predsjednika opštinskih odbora Građanskog pokreta sa primorja (Ulcinj, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Herceg Novi).

URA: Na pravom smo putu - zaključak sastanka sa čelnim ljudima odbora na primorju | Radio Televizija Budva

Predsjednici odbora URA sastali su se sa potpredsjednikom te stranke Filipom Adžićem, izvršnim direktorom Zoranom Mikićem i generalnim sekretarom Miletom Radovanićem, saopštili su iz ove stranke.

Kako navode, na sastanku je razmotrena aktuelna politička situacija na državnom i lokalnom nivou i govoreno je o procesima koji su u toku.

„Konsatatovano je zadovoljstvo zbog širenja građanske ideje u Crnoj Gori, posebno na primorju i zaključeno da je to veliki uspjeh bazične politike naše stranke. U posljednjem periodu URA je na primorju povećala svoje članstvo posebno u Budvi i Kotoru, zbog čega su funkcioneri ovih opštinskih odbora zaslužili pohvale centrale partije. Dogovorene su i nove aktivnosti u cilju dodatnog jačanja ideja partije“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije kažu da je sastanak poslužio i da se sagleda i analizira realizacija izbornih programa Ure u opštinama na jugu države.

„Konstatovano je da odbori Ure zadovoljavajućom dinamikom sprovode izborne programe i programska dokumenta stranke“, stoji u saopštenju sa sastanka.

Ističu da je jedan od ciljeva sastanka bio dodatno osnaživanje građanskih protesta u Podgorici jer su oni probudili crnogorsko društvo i donijeli novi vjetar u leđa promjenama.

Dodaju da je na sastanku podcrtano „da se slobodni gradovi na primorju moraju sačuvati od kriminalnih kandži DPS-a“ i apelovano kaolicionim partnerima sa se sačuva volja građana sa lokalnih izbora u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

„Građani su jasno i nedvosmisleno, uprkos izborima takvi kavi jesu u Crnoj Gori, kazali da žele promjene u ovim gradovima, da ne žele pogubnu vladavinu DPS-a i niko nema pravo da takvu volju sruši“, poručeno je sa sastanka.

Zaključeno je da se ne smije ni pod koju cijenu dopustiti devastacija Boke kotorske i ostalih prirodnih bogatstava crnogorske obale.