12-08-2019

Velika pojačanja u Budvi: Vratio se Lazović, stigli Klikovac i Ivović

Vaterpolo tim Budva Budvanska rivijera doveo je nekoliko pojačanja, a dva su veoma zvučna - u Budvu se vratio prvi golman reprezentacije Crne Gore Dejan Lazović, a stigao je i bivši reprezentativac Filip Klikovac.

Velika pojačanja u Budvi: Vratio se Lazović, stigli Klikovac i Ivović | Radio Televizija Budva

Obojica dolaze iz Italije, jer je 29-godišnji golman bio član tima iz Serije A, Busta, dok je godinu stariji centar bio član drugoligaša CUS Unimea.

Budvani su doveli i 38-godišnjeg Blagoja Ivovića, starijeg brata znatno poznatijeg Aleksandra, a u matični klub se vratio Stefan Kovačević, koji je bio u francuskom Noasenu.

- U pregovorima smo sa Aleksom Petrovskim, koji je prošle sezone sa Šapcem osvojio duplu krunu u Srbiji, kao i sa jednim hrvatskim internacionalcem, ali još ništa nije definisano. Produženi su i ugovori Petru Ćetkoviću i Marku Vukmiroviću, a ostaju Branko Franeta i Savo Ćetković, koji imaju četvorogodišnje sporazume sa klubom. Ostatak ekipe će popuniti momci iz naše škole - ističe direktor Budve Nenad Franeta.

Na klupi će i dalje biti Drago Pejaković, a „pojačanja” je bilo i u upravi.

- Proširena je uprava, uključili su se privrednici koji znače nešto u ovom gradu. Bitno je imati jake ljude oko kluba, a nadam se da ćemo u narednom periodu dobiti otvoreni bazen na Pizani, nešto slično kao što Jadran ima na Škveru. Bilo bi dobro i da grad shvati poentu svega toga, jer želimo da se Budvani vraćaju. Nadam se da će nekad opet za nas zaigrati Bogdan Đurđić, iako ima još dvije godine ugovor u Francuskoj. Dosta zavisi od Opštine i novca, a cilj nam je da budemo stabilni u Regionalnoj A1 ligi, da nema trzavica hoćemo li ispasti ili opstati - naglašava Franeta.

Sa nekoliko zvučnih pojačanja, porasle su i ambicije u domaćim okvirima.

- Ne možemo da prijetimo Jadranu, jer je ovo novoformirani tim, a Novljanima godinama ostaje okosnica, odlaze jedan ili dva igrača i najveća im je snaga što su dugo zajedno. Vidjećemo kakvi ćemo mi biti kada se uigramo, ali sam ubijeđen da će prvenstvo biti zanimljivije nego prethodnih godina - zaključio je Franeta.


https://www.vijesti.me