17-11-2019

Veliko nevrijeme devastiralo jednu od najelitnijih plaža FOTO

Plaža "Galija", koja se nalazi na Svetom Stefanu u Budvi i važi za jednu od najekskluzivnijih na crnogorskom primorju, već drugi put u posljednjih pola godine pogođena je velikom vremenskom nepogodom, koja je pričinila ogromnu štetu.

Veliko nevrijeme devastiralo jednu od najelitnijih plaža FOTO | Radio Televizija Budva

Izvršni direktor "Galije", Nikola Novaković, kazao je da se šteta procjenjuje na više od 100 hiljada eura. Dodaje da su u sličnoj situaciji brojni vlasnici plaža na crnogorskom primorju.

"Najvažnije je da niko nije povrijeđen. Pokušali smo da spasimo dio inventara, ali, nažalost, nijesmo uspjeli. Šteta je ogromna", navedeno je u saopštenju.

Kako ističe Novaković, ovo je drugi put u posljednjih pola godine da ih je zadesila ovakva nepogoda, a već peti u posljednjih nekoliko godina.

"Uništen je ogroman rad i trud, ali i velika finansijska sredstva koja su uložena da plaža bude jedna od najelitnijih, kako u Budvi, tako i na cijelom crnogorskom primorju. Nadam se da će nas Opština Budva i JP "Morsko dobro" podržati i da postoji neki fond za vanredne situacije, kao što je ova", dodaje Novaković u saopštenju za naš portal.

Dodaje da će šteta biti sanirana i da će sljedeće sezone njihovi gosti biti dočekani kako su navikli i kako zaslužuju.

"Trebaće mnogo vremena da se pričinjena šteta adekvatno sanira i da se plaža vrati u prvobitno stanje. Nijesmo uspjeli da osiguramo inventar, zato što osiguravajuće kuće ne osiguravaju objekte u blizini mora, te se nadam da će država pružiti podršku ne samo meni, već svima nama koji smo pogođeni ovakvim nevremenom", zaključuje u saopštenju.

Iako je najpopularnija plaža u Budvi gotovo uništena, Novaković uvjerava sve ljubitelje "Galije" koji iskazuju svoju zabrinutost ovih dana, da će dati sve od sebe da i sljedeće sezone uživaju u ovom ambijentu uz isti kvalitet.