10-08-2020

(VIDEO) Nemiri ispred Opštine: Oboren Liješević, Carević i Radović ponovo ostali ispred vrata

"Zar nije sramota, da neko dva, a neko tri mjeseca ne prima platu? Do sada je sve bilo redovno izvršavano i državi i narodu, a sada ništa. Ovo je blef. Žele da nas zaplaše, a nama klecaju koljena non stop! Rade stvari silom na sramotu, zakazju nelegalne sjednice, razrješavaju odbore, a sve u cilju stvaranja panike kod naroda, a sve to ide u našu korist, jer se vidi ko su zapravo ti ljudi", poručio je Liješević.

(VIDEO) Nemiri ispred Opštine: Oboren Liješević, Carević i Radović ponovo ostali ispred vrata | Radio Televizija Budva

Nataša Mitrović, Marko Bato Carević, Krsto Radović, Mijomir Pejović, Gojko Liješević i Nikola Jovanović sukobili su se jutros sa obezbjeđenjem koje već skoro dva mjeseca čuva zgradu lokalne samouprave i onemogućava njihov ulazak.

"Ja sam predsjednik SO Budva i odbornik u Skupštini, treba da zakažem nastavke 33. i 34. skupštine i molim vas da me pustite da prođem, bezuspješno je pokušao Radović i ovog jutra.



" Tjerate me da kršim zakon, a to ne želim", kazao je.

Nekoliko minuta kasnije došlo je do nemira i sukoba razriješenih funkcionera sa privatnim obezbjeđenjem, nakon što je Gojko Liješević (77) kao najstariji odbornik pokušao da uđe na kako je kazao "svoje radno mjesto".



Uslijed nemira između privatnog obezbjeđenja i bivših funkcionera koji su ovoga jutra pred Opštinom kako kažu "tražili svoja zakonska prava", Liješević je oboren na stepeništu ispred zgrade, što je dovelo do još većih tenizija između odbornika i obezbjeđenja.



Član obezbjeđenja koji je bio u dirketnom kontaktu sa Liješevićem, nakon ovog nemilog događaja uz izvinjenje je pružio ruku najstarijem odbornik SO Budva.

Odbornica Nataša Mitrović, kazala je da smo proteklih par mjeseci svjedoci nemilih događaja koji su uznemirili građane Budve.





"Vidjeli smo kako se krše zakon i Ustav, kako se hapse i prebijaju funkcioneri i građani koji brane izbornu volju. Ime čovjeka koji je sve ovo započeo svima nam je vrlo dobro poznato. To je isti ovjek koji je provocirao i na nelegalnoj skupštini održanoj u subotu", kazala je Mitrović.

Gojko Liješević istakao je da oni samo pokušavaju da se ljudski i legalno vrate na svoja radna mjesta i dovrše započeto.

"Zar nije sramota, da neko dva, a neko tri mjeseca ne prima platu? Do sada je sve bilo redovno izvršavano i državi i narodu, a sada ništa. Ovo je blef. Žele da nas zaplaše, a njima klecaju koljena non stop!", istakao je Liješević.

Mijomir Pejović se obratio obezbjeđenju:

"Sklonite se, moramo da donesemo odluke da radnici prime plate”!


"Rade stvari silom na sramotu, zakazju nelegalne sjednice, razrješavaju odbore, a sve u cilju stvaranja panike kod naroda, a sve to ide u našu korist, jer se vidi ko su zapravo ti ljudi.",
kazao je.



Prisutnima se na kraju obratio i Radoš Raičević, bivši odbornik DPS-a Berane, koji je kazao da su svi svjesni o čemu se ovdje radi.



"Beranci i Budvani imaju neku čudnu sponu, a ta spona je iskra u ovoj našoj Crnoj Gori. Mi i vi dobro znamo o čemu se ovdje radi. Narod je počeo da se budi i stavlja svima do znanja kakva je situacija u Crnoj Gori", poručio je Raičević.

On je istakao da su podjele juče pokušane i u Beranama, ali da su građani Budve kao i njegovi sugrađani vispreni, te da neće dozvoliti podjele kojima će biti vladano nad njima.

"To je prljav marketinški trik. Trpi narod Budve i narod cijele Crne Gore. Treba se boriti za istinsku Crnu Goru i za budućnost", kazao je.

Raićević je svojim bivšim partijskim kolegama poručio da "stave prst na čelo" i razmisle kojoj strani treba da se privole.

Opština Budva i danas nakon skoro dva mjeseca od početka aktuelnih poltiičkih dešavanja i dalje je blokirana. Do izbora je ostalo 22 dana.