30-05-2017

Više od govora - političke ideje u parlamentarnom životu

Knjiga Više od govora - političke ideje u parlamentarnom životu, autora Vladimira Pavićevića biće promovisana u petak, 2. juna, od 20 sati u press centru hotela Tre Canne.

Više od govora - političke ideje u parlamentarnom životu | Radio Televizija Budva

O knjizi će govoriti prof. dr Milan Podunavac, dekan i profesor na Humanističkim studijama u Podgorici, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje iz Podgorice Daliborka Uljarević, prof. dr Ilija Vujačić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i autor, moderator će biti novinar i publicista Ranko Pavićević.

Izdavači knjige su Otvoreni studio Beograd i Beogradska otvorena škola, dok su recenzenti profesori doktori Ilija Vujačić, Milan Podunavac i Miroslav Prokopijević.

Vladimir Pavićević je osnovnu i srednju školu završio u Budvi, a diplomirao je na Odjeljenju za medjunarodne odnose Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Završio je master studije, na Univerzitetu u Bonu 2003. godine, dok je diplomu magistra političkih nauka stekao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gdje je i doktorirao 2011. godine. Od 2004. do 2014. godine se usavršavao u Austriji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Do sada je objavio više radova iz političke teorije, političke filozofije i evropskih studija.