12-01-2015

Vježbanje produžava život

Istraživanje koje je rađeno tokom 13 godina, u kojem je učestvovalo oko 416.000 ljudi, pokazalo je da 15-minutna vježba može da produži životni vijek uz mnoge druge zdravstvene prednosti koje donosi.

Vježbanje produžava život | Radio Televizija Budva

Svakodnevno vježbanje pomaže tijelu da izbjegne mnogobrojne zdravstvene komplikacije uključujući dijabetes, rak i srčana oboljenja.

Održavanje težine - Pokazalo se da redovna fizička aktivnost pomaže da se održi tjelesna težina u zdravim okvirima. Što više vježbate to više kalorija trošite.

Zaštita od oboljenja - Uobičajene zdravstvene komplikacije poput visokog holesterola, visokog krvnog pritiska, dijabetesa i srčanih oboljenja često se pojavljuju zbog statičnog načina života. Umjerena fizička aktivnost štiti i jača imunološki sistem.

Poboljšanje raspoloženja - Osim fizičkih koristi redovna vježba ima pozitivan uticaj na raspoloženje. Podstiče opuštanje određenih hormona koji vode do osjećaja opuštenosti i dobrobiti. Takođe s većom brigom o tijelu povećava se i samopouzdanje.

Bolji san - Redovna, umjerena aktivnost pomaže vam da brže zaspite i omogućava dublji san.

Više energije - Redovna fizička aktivnost jača mišiće i poboljšava izdržljivost. Takođe, pluća i srce rade djelotvornije i osiguravaju vam više energije.