10-07-2018

Vladajuća koalicija pozvala Crnogorsku da uđe u vlast

Koalicija na vlasti u Budvi pozvala je odbornike Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji koja vrši vlast, te da tako doprinesu izlasku grada iz krize.

Vladajuća koalicija pozvala Crnogorsku da uđe u vlast | Radio Televizija Budva

"U trenutku kada je zbog neodržavanja sjednice SO funkcionisanje grada naozbiljnije dovedeno u pitanje, a Budvi prijeti poniženje u vidu prinudne uprave, obraćamo se odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji koja vrši vlast i našem koalicionom sporazumu, te da tako doprinesu izlasku grada iz krize", navodi se u saopštennju vladajuće koalicije.

To bi, kako se ističe, podrazumijevalo aneks postojećeg koaliciononog sporazuma, kojim bi se definisale pozicije i status Crnogorske.

"Imajući u vidu javne istupe i programska načela Crnogorske u kojima dominira dobrobit grada i građana, a što predstavlja i naše opredjeljenje, obraćamo se odbornicima sa punim povjerenjem da smo svi odlučni da se borimo za istu stvar.

Ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad posle katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu značiti dodatni kvalitet u pravcu unapređenja jednog broja segmenata privrednog i društvenog života", piše u saopštenju.

Oni smatraju da su se stekli uslovi da i gospodin Džaković učestvuje u radu SO i da svi zajedno u narednom periodu učine sve da Budva bude ono što treba i zaslužuje da bude.

"Nikome u ovoj koaliciji nisu bitne fotelje i političke pozicije, a naš poziv je finalna potvrda takvih naših stavova i opredeljenja", zaključuje se u saopštenju.