29-06-2020

Vraća se Ernesto Valverde!

Lokalni mediji u Valensiji prenijeli su da Ernesto Valverde i njegov pomoćnik uveliko pregovaraju sa upravom "Slijepih miševa". Navodno, Valverde već traži kuću u Valensiji, spreman je da se vrati na velika vrata, nakon što je u januaru dobio otkaz poslije poraza od Atletiko Madrida u Superkupu Španije.


Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Valensija je u velikoj krizi nakon pauze, juče je Viljareal razbio Seladesov tim, koji nije uputio nijedan udarac u okvir gola, te je izvjesno da će klub uskoro tražiti novo rješenje.

Ernesto Valverde je "doktor" za španski fudbal, ma koliko to zvuči neozbiljno, ali on je osvojio dvije uzastopne titule sa Barselonom, uz Kup kralja i Superkup Španije, a potom je dobio otkaz sredinom ove sezone, kada titula još uvijek nije bila izgubljena.

Prethodno je sa uspjehom vodio i Atletik Bilbao sa kojim je osvojio Superkup Španije 2015. godine, a zanimljivo da je Valensiju trenirao samo na kratko u sezoni 2012/13 kada je sredinom sezone zamijenio Maurisija Pelegrina.

Ipak, na ljeto je odlučio da napusti klub i preuzme Atletik Bilbao, u kom se zadržao čak četiri godine, dok nije prešao u Barselonu.

Valverde je vjerovatno najbolja moguća opcija za povratak Valensije na staze stare slave, jer, podsjetimo, klub je prošao kroz mnogo turbulencija sa trenutnom upravom, zbog čega je i Marselino Toral ljetos napustio Mestalju.

Pratimo dešavanja u narednim danima, Valensija je tek osma na tabeli, zaostaje osam bodova za Seviljom, koja zauzima mjesto Lige šampiona...


Izvor: Sportske.net