04-07-2018

Vrtićani od septembra u novim prostorijama u TQ centru Plaza

U vrtićima JPU "Ljubica V. Jovanović Maše" ove godine upisano je stotinu mališana više nego prethodne. Prema riječima direktorice Vere Šaranović prenatrpanost prostorija će se smanjiti jer će veliki broj mališana od tri do šest godina boraviti u novim prostorijama u TQ centru Plaza.

Vrtićani od septembra u novim prostorijama u TQ centru Plaza | Radio Televizija Budva

U 2018. godini upisano je 1.199 djece koja su raspoređena u 33 vaspitne grupe u četiri jedinice: Petrovac, Pržno i dvije u Budvi.

"Ove godine smo upisali veći broj djece nego prošle. Sve nam više mališana dolazi jaslenog uzrasta od jednu do tri godine", kazala je Šaranović.

Problem prenatrpanosti vrtića riješiće se od septembra, kada će određen broj djece uzrasta od tri do šest godina preći u nove prostorije u TQ centru Plaza.

"Prostor koji smo dobili od Opštine na korišćenje u velikoj mjeri će da nam rastereti grupe i olakšati posao. Prostor privodimo namjeni i vjerujem da će do 15. septembra to biti sve opremljeno i spremno za korištenje zahavljući našim sponzorima koji uvijek priteknu u pomoć i naravno našim zaposlenima", istakla je Šranovič i iskoristila priliku da pozove svoje prijatelje i velike firme da prema svojim finansijskim mogućnostima pomognu opremanje vrtićkih prostorija.

Tokom ljeta dežurni su vrtići u Pržnom, Petrovcu i centralni u Budvi.

"Ukupan broj djece koji su prijavljeni za ljetnji boravak je 250. Trudili smo se ove godine da djeca iz novog vrtića i sa Svetog Stefana budu sa poznatim licima i da s njima bude medicinka sestra i vaspitač koji su bili i toku godine sa njima", nagalsila je Šaranović.

U avgustu će raditi Centralni i Petrovački vrtić.