Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Politika, 13-05-2017

Vujanović: Ulaskom u NATO Crna Gora bliža EU

Region treba da se drži zajedno, a svakoj zemlji treba ostaviti pravo da bira sopstvenu budućnost, poručeno je sa predsjedničkog panela poslednjeg dana To Be Secure (2BS) Foruma.

Vujanović: Ulaskom u NATO Crna Gora bliža EU

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da je u protekloj godini Crna Gora stekla garanciju slobode.

„Pridruživanjem NATO ispunili smo našu ustavnu obavezu, a nakon ulaska u Alijansu Crna Gora je mnogo bliža EU“, kazao je Vujanović.

Prema riječima predsjednice Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Crna Gora će ove godine ući u NATO bez obzira na prepreke koje je morala da savlada.

„Vjerujem da ćete i dalje nailaziti na prepreke, ali vaš euroatlantski put je zacementiran. Treba da se držimo zajedno i borimo se za pravo svake države da bira sopstvenu budućnost“, istakla je Grabar Kitarović.

Članstvo Crne Gore u NATO je, kako je kazao predsjednik Slovenije Borut Pahor, optimističan znak mira i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi.

„Rekoncilijacija je jedan od ključnih momenata da bi ljudi vidjeli ovaj proces kao nadu, a ne kao strah. Potrebna je jedna nova etapa sa ruskom federacijom, potreban nam je dijalog“, poručio je Pahor.

Tokom poslednjeg dana Foruma održani su i paneli: Zamršena mreža saveza: Turska, Rusija i Zapad i Mediji u doba nakon istine: Preispitivanje demokratije i bezbijednosti.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?