09-03-2018

Vuković: Demokrate prodaju maglu, a obrću milione

Predsjednik budvanske opštine Dragan Krapović pozvao je koalicione partnere da se pismeno izjasne o produžetku ili stvavljanju van snage Odluke o moratorijumu na gradnju stanova i apartmana za tržište na područjima DUP Budva i Petrovac centar.

Vuković: Demokrate prodaju maglu, a obrću milione | Radio Televizija Budva

Odluka o moratorijumu, koju je Krapović najavio kao početak nove ere za Budvu donijeta je u februaru prošle godine, sa ciljem da se u periodu dok je na snazi, izmijene DUP ili donesu novi. Ništa se, međutim, od toga nije dogodilo, što je za predsjednika poslaičnog kluba DPS Marka Vukovića, bilo i očkivano, jer Demokratama koji se jedini piaju u ovoj opštini odgovara sadašnje stanje, jer im omogućava da izdaju dozvole za gradnju kome hoće i da ispunjavaju želje građevinskog lobija, kojem i sami pripadaju, prenose Dnevne novine.

"Moratorijum je bila mjera zaštie, da bi se u međuvremenu dobile izmjene i dopune DUP Budva i Petrovac centar. Ja sam takođe bio jedan od potpisnika građanske peticije, koja je bila bez ikakvih političkih konatacija, da se izmijene ti planovi, i da se u oba dokumenta precizira kolika je spratnost na objektima dozvoljena.
Šta se dogodilo? Za godinu dana nije napravljen niti jedan potez da se izmijene DUP koji su stavljeni van snage, niti je vlast pokazala volju da nešto promjeni. Njima odgovara stanje u kom se Budva trenutno nalazi. Većina funkconera iz Demokrata je dio građanskog lobija, počev od predsjednika te partije, do predsjednika budvanske Opštine. Njihova retorika prema građanima je samo prodavanje magle. Nadam se, ne zadugo", kazao je Vuković za Dnevne novine.

Na pitanje Dnevnih novina kada se može očekivati sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj bi se odlučivalo o eventualnom produženju moratorijuma na gradnju stanova i apartmana, Vuković ističe da je to potpuno neizvjesno.

"Sjednica budvanskog parlamenta nije održana već dva mjeseca i pitanje je da li će je biti do kraja marta. Trenutna vlast u Budvi nije funkcionisala ni do sad, pa neće ni od sada. Sve što koalicione partere veže jeste želja za vlašću i foteljama. Oni su samo pozapošljavali koga su imali i zauzeli direktorske fotelje. Taj im posao najbolje ide", kazao je Vuković za Dnevne novine.