Zabava

15-10-2018

Nije dobro ustajati u cik zore

Kad je najbolje vrijeme za pojedine aktivnosti – zašto je najbolje ustati u 6 ujutro, prvu kafu popiti tri sata kasnije, rano večerati i na vrijeme zaspati, saznaćete u nastavku teksta.

12-10-2018

Nevjerovatno koliko liče: Ovo su dvojnici holivudskih zvijezda

Filmski studio u Holivudu ne bi nikada u opasnost doveli najveća glumačka imena. Upravo zbog toga za snimanje filmova i opasnih scena angažuju se dubleri, osobe koje im neodoljivo nalikuju, a koji nemaju nikakvog straha od izvođenja vratolomija.

08-10-2018

Dunja, kraljica jeseni: Mirisna vitaminska bomba

Od davnina je poznata kao simbol sreće, ljubavi, plodnosti, pameti, ljepote, neprolaznosti. Uzgoj dunje počeo je jako rano, neki kažu i prije jabuke.Jabuka ju je, međutim, pretekla zahvaljujući svom atraktivnijem ukusu. Ima malo kalorija i masti, a više ugljenih hidrata, dijetnih vlakana i nešto proteina.

08-10-2018

Današnji datum je poseban: Čita se identično i sprijeda i otpozadi

Današnji datum je za numerologe zaista poseban, jer se čita identično i sprijeda i otpozadi. Možda zvuči šašavo, ali simetrija brojeva je nešto što u svijetu numerologije, pa i matematike, ima kosmičku vrijednost, pa tako današnji dan nosi posebnu energiju i značenje.

03-10-2018

U Las Vegasu otvoren prvi muzej marihuane

"Grad grijeha", kako mnogi zovu Las Vegas, postao je još grešniji nakon otvaranja prvog interaktivnog muzeja koji je potpuno posvećen kanabisu, a ova ustanova zvanično je otvorena 20. septembra u saveznoj američkoj državi Nevada.

25-09-2018

Da li su suplementi stvarno “hemija”?

Stigli su kraći dani, ljeto polako prolazi, a teretane postaju sve posjećenije. Da li neko trenira „natural“ ili je „hemičar“? To je vječito nadmetanje u krugovima vježbača. Jedni su za totalno prirodno treniranje, dok drugi koriste suplemente.

24-09-2018

Prirodna sredstva za prevenciju svraba tjemena dostupna svima

Svrab tjemena često se širi i izaziva iritaciju i neugodnost. Postoji dosta razloga zbog kojih se ovo dešava. Ipak, postoji i mnogo stvari koje možete probati da bi pobijedili u borbi sa svrabom tjemena prije nego što se odlučite za odlazak ljekaru.

09-09-2018

Neobična majka: Zovu je sirena, nindža i pauk-mama

Charity Grace LeBlanc je neobična majka. Ima dvoje djece, neobičan stil i po kući pravi razne vratolomije, a zbog svog nesvakidašnjeg načina života, zaradila je nadimke poput "sirena" i "nindža".

04-09-2018

Masline kriju probiotike

Naučnici zahtijevaju dodatna istraživanja probiotika koji nisu mliječnog porijekla kako bi određene sojeve kvasca mogli iskoristiti za stvaranje novih probiotičkih proizvoda, tu ubrajaju i masline.