08-08-2020

Zaposleni u Fejsbuku radiće od kuće do jula 2021.

Kompanija Fejsbuk dozvoliće svojim zaposlenima da rade od kuće do jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa, saopštila je portparolka te društvene mreže.


Fejsbuk će takođe dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće (Foto: EPA)

Fejsbuk će, kako je dodala, dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Portparolka Facebooka navela je u saopšenju, poslatom preko mejla, da se kompanija odlučila na taj potez na osnovu uputstva zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka koje su donesene na osnovu internih diskusija u kompaniji, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da otvara kancelarije u ograničenom kapacitetu tamo gdje je to dozvoljeno prema smjernicama vlade i gdje se oko dva mjeseca bilježi slabljenje korona virusa.

Porast broja oboljelih u SAD-u

Ipak, Fejsbuk je saopštio da je malo vjerovatno da će ponovo otvoriti kancelarije na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja oboljelih od COVID-a 19.

Fejsbuk se odlukom da dozvoli rad od kuće do jula 2021. godine pridružio drugim velikim tehnološkim firmama, koje su preduzele slične korake.

Gugl je u julu objavio da će omogućiti zaposlenima, koji ne moraju da budu u kancelariji, da rade od kuće do kraja juna 2021. godine, dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vrijeme za neke od svojih zaposlenih.


Izvor: Agencije/Al Jazeera Balkans