15-06-2015

Završen Spring Break Montenegro festival

Više od 6000 ljudi uživalo je ove godine u dvonednom programu petog po redu Spring Break Montenegro festivala, koji se 13. i 14. Juna održao na crnogorskoj plaži – Kamenovo.

Završen Spring Break Montenegro festival | Radio Televizija Budva

Progressive dan na Kamenovu, obilježili su mladi izvođači iz ove muzičke oblasti – Staša Bastrica i ekipa Iks-Oks, koji su posjetioce na plaži taj dan zabavljali sve do sutona.

Uvod u veče napravila je drum&bass grupa „Beatz & Rhymes“ koji su kroz svojevrstan prelaz u žanrovima, uveli publiku u ono što će uslijediti kasnije.

Svoj festivalski debi, ostvario je DJ par „Double Needle“ sa Cetinja, koji su svojim deep i tech house nastupom podigli publiku na noge i napravili pravu uvertiru za Audiostorom koji je svojim zvukom pokušao približiti svima ono što će nam je zvijezda večeri te pripremiti.

"Najočekivaniji od svih, naš headliner – Hernan Cattaneo, je svojim dvosatnim setom zapalio Kamenovo. Nikad toliko ljubitelja progressive muzike na jednom mjestu nije zapaženo na crnogorskim open air festivalima, a kada uz to dodate i prijatnu, svježu noć i publiku koja je tražila još više, znate da cijela atmosfera mora trajati do zore.

Tako je i bilo, pa smo uz Dejana Milićevića i nikšići duo Darko Milošević & Dare, dočekali prve zrake jutarnjeg sunca koji će u mjesecima koji slijede buditi samo lijepe uspomene na dane koji su za nama.

Spring Break Montenegro festival je i ove godine dokazao da se Crna Gora, već petu godinu za redom, može pohvaliti svojim, nacionalnim festivalskim proizvodom, koji je plod rada nekolicine lokalaca sa jednim ciljem – promovisati kulturu open air festivala, dobru muziku i okupljati više generacija i ukusa na jednom mjestu. I pored velikih materijalnih poteškoća kao i nedostatka adekvatne (gotovo nikakve) podrške od državnih organa, Spring Break Montenegro je uspio pokazati svoju ulogu u predsezonskom turizmu okupljanjem većeg broja posjetioca iz regiona, Velike Britanije i Skandinavije.

Budućnost Spring Break-a je neizvjesna, a u godinama koje slijede će to isključivo zavisiti od činjenice koliko će nas nadleženi državni organi, ozbiljnije „uvrstiti“ u svoje budžetske planove, obzirom da pola decenije rada i evolucije jednog domaćeg open air festivala nije zanemarljivo", navodi se u saopštenju.