30-10-2018

Zbog devastacije Tare 16 prekršajnih prijava

Ekološki i inspektori za vode utvrdili su nepravilnosti prilikom radova na trasi autoputa i podnijeli 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima, piše Dan.

Zbog devastacije Tare 16 prekršajnih prijava | Radio Televizija Budva

Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su da su inspektori konstatovali nepravilnosti, koje su se odnosile na odstupanja od izdatih saglasnosti u dijelu sprovođenja mjera zaštite životne sredine.

Glavni izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa je kineski CRBC

"Za utvrđene nepravilnosti ekološki i inspektori za vode Uprave za inspekcijske poslove su u okviru svojih nadležnosti naložili mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i podnijeli 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima", naveli su iz Uprave.

Grupa nevladinih organizacija podnijela je u ponedjeljak, Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu zbog, kako su kazali, devastacije rijeke Tare.

Kako je saopšteno iz MANS-a, krivična prijava je podnijeta protiv odgovornih u ministarstvima saobraćaja i održivog razvoja i turizma, ekološke i inspekcije za vode, članova komisije za nadzor radova na auto putu i izvođača, kineske kompanije CRBC.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je sa državnom komisijom za tehnički pregled, nadzorom i ekspertima, obišao gradilište autoputa Bar-Boljare, kazao je u subotu da tok rijeke Tare nije izmješten zbog gradnje autoputa navodeći da se radi u skladu su Glavnim revidovanim projektom za koji je izdata dozvola.