Radio Televizija Budva
Radio Televizija Budva Dobre vibracije sa pjene od mora
 
Najnovije
Sve vijesti
Sve vijesti
Društvo, 03-08-2017

Zemljište na Jazu sa parkingom uslovilo raskol među mještanima

Ubrzo nakon što je Komunalna inspekcija i komunalna policija, drugi put u poslednjih tri dana, zabranila zakupcu auto kampa na Jazu, firmi Parking Jaz, da obavlja naplatu parkinga, na mjestu kod naplatne rampe okupili su se vlasnici tog zemljišta koje su Parking Jazu dali u zakup.

Zemljište na Jazu sa parkingom uslovilo raskol među mještanima

Oni su tražili da Opština Budva riješi problem i preduzeću Parking Jaz omogući da nastavi sa obavljenjm djelatnosti ili da ih, u suprotnom, obešteti po osnovu korišćenja imovine.

Jedan od zakupaca u auto kampu Jaz, Danilo Ristić je kazao da već 20 godina obavlja djelatnost smještaja automobila, prikolica i šatora u kampu i naplate dnevnog boravka. On smatra da početkom avgusta ne treba nalagati zabrane, već da je to trebalo ranije obaviti."Mi mještanima korektno plaćamo zakup zemljišta koje je njihovo vlasništvo i nije bilo nikakvih problema sve dok se nije pojavila NVO Jaz-Mrčevo polje i prikazala kao titular svega. Na zajednički posjedovni list koji je prikazivala Opštini Budva, ta NVO dobijala je godinama unazad, prvo godišnju naknadu od 120 hiljada eura, a sada 80 hiljada eura. I to sve na račun zemlje u pojasu auto kampa i koncertnog platoa koja je u vlasništvu ovih ljudi, a koji nijesu u toj NVO", kazao je Ristić.

Da je problem sa izdavanjem zemljišta na ovom dijelu Budvanske rivijere prisutan i da je uslovio podjele među mještanima dokaz je postojanje dvije nevladine organizacije Jaz-Mrčevo Polje i novoosnovane Plaža Jaz .

Mještanin Radenko Marović je kazao da je problem sa rampom samo tačkica u moru i da predstavlja kulminaciju problema koji traje već godinama."Suština je da mi ne tražimo novac, već da se priobalni dio Jaza, napokon počne sređivati. Imamo godinama NVO Jaz-Mrčevo polje koja dobija novac, a da se ovaj pribalni dio koji je najvredniji, godinama ne uređuje. Imate priliku da vidite da se ovdje godinama ništa ne dešava, osim problemi. Postoje problemi sa smećem, otpadnim vodama, saobraćajnicama, uređenjem prostora... Moramo da u dogovoru sa Opštinom, Morskim dobrom i ostalim institucijama, nađemo rješenje da se ovaj dio uredi i privede namjeni i izađemo iz ovog "mračnog izgleda" Jaza", kazao je Marović.

On je dodao da su svi vlasnici zemlje u probalju, kao i vlasnici ugostiteljskih lokala ušli u novoformiranu NVO Plaža Jaz, kako bi se napokon počelo rješavati jedan po jedna problem, na pravi način.Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović je kazao da će svi zakupci, NVO, građani, mještani na Jazu i članovi NVO, kao i svi koji imaju interese na tom dijelu Jaza biti tretirani jednako i da će sva rješenja koja budu uslijedila, biti u skladu s Zakonom, što do sada, kako je naglasio, nikada nije bio slučaj a čiji su rezultat i najnovija dešavanja na Jazu.

Podijeli ovaj članak

Imate komentar?