13-08-2020

Zenović: Vodim se zavjetom datim pokojnom ocu i uvijek ću raditi u interesu budvanske odbojke

"Kada smo 2017. godine osnovali novi odbojkaški klub „Budva“ o odbojci u našem gradu, koji je ne tako davno slovio za vodeći odbojkaški centar u ovom dijelu Evrope, mogli smo jedino govoriti o privatnim školama odbojke i ženskom odbojkaškom klubu. Izuzev takmičarskih rezultata, od prethodnog kluba nije nam ostalo skoro ništa", poručio je Zenović u svom saopštenju.

Zenović: Vodim se zavjetom datim pokojnom ocu i uvijek ću raditi u interesu budvanske odbojke | Radio Televizija Budva

On je istakao i to da u tom periodu nije postojala ni minimalna igračka baza na koju su mogli računati prilikom formiranja seniorske ili bilo koje druge selekcije.

"O stučnom štabu, mlađim selekcijama i ostalim strukturama u klubu nije bilo ni govora. Odmah smo krenuli sa formiranjem mlađih selekcija, kroz koje je do danas prošlo preko 200 najmlađih sugrađana i to bez bilo kakve novčane nadoknade. Formiranje seniorskog tima bio je veoma zahtjevan i odgovoran zadatak, jer nismo zatekli nijednog igrača koga bi mogli uvrstiti
ni u širi sastav prvog tima. Jedino iznuđeno rješenje je bilo u dovođenju igrača i stučnog štaba iz inostranih zemalja. Vodili smo računa da se ponašamo domaćinski, da svaki uloženi evro ima
svoje opravdanje. Pored izuzetno teške situacije, postavili smo jasan cilj a to je osvajanje duple krune u sezoni o veći ako uzmemo u obzir činjenicu da su drugi klubovi u takmičarsku sezonu ušli sa neuporedivo većim budžetom i postojećim igračkim kadrom", kazao je.

Zenović u svom saopštenju ističe da je svajanje Prvenstva Crne Gore zahtijevalo i nastup u Ligi šampiona.

"Nakon uspješnih kvalifikacija, klub je imao privilegiju da takmičenje nastavi sa klubovima koji pripadaju samom vrhu evropske klupske odbojke, „Benfikom“ iz Lisabona i „Zenitom“ iz Sankt Peterburga, čiji se budžeti mjere desetinama miliona. Uspjeli smo da za kratko vrijeme odbojku vratimo građanima Budve, čemu su svjedočile i prepune dvorane Mediteranskog sportskog centra i predivne atmosfere koje su ljubitelji odbojke u Evropi, zahvaljujući direktnim prenosima, imali prilike da vide. Rezultati seniorske ekipe nisu nas odvojili od prvobitne ideje da
klub približimo mladima. Sve selekcije tokom čitave godine dokazanih trenera, a izgradnjom odbojkaškog terena na Slovenskoj plaži omogućili smo da odbojkaška sezona, po prvi put traje 12 mjeseci", kazao je.

On je naveo i to da se nažalost, globalna kriza izazvana korona
virusom odrazila i na rad i ambicije kluba, kada je riječ o regionalnoj ligi.

"U narednom periodu biće neophodno veliko strpljenje i predan rad kako bi okosnicu kluba činio domaći odbojkaški kadar, što je jasno predviđeno našom vizijom i strategijom razvoja kluba.
Problemi sa kojima sam se susretao nisu me obeshrabrili da stanem i pokleknem jer sam se uvijek vodio zavjetom koji sam dao pokojnom ocu Nikoli, da ću raditi u interesu i dobrobiti
budvanske odbojke. Duboko svjesni, da je sport ogledalo jednog grada daćemo sve od sebe da Budvu ponovo vratimo na odbojkašku mapu Evrope. U našem klubu igraju igrači svih nacionalnosti, jer volimo odbojku i sport, a posebnu Budvu jer Budva je naša nacija", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje, Nemanja Z – Budva je naša nacija -Demokrate- Demokratska Crna Gora.