28-02-2020

Adaptacija bečićkog hotela značajna za razvoj države

Adaptacija i rekonstrukcija hotela Montenegro u Bečićima, koji je u vlasništvu kompanije Montenegro stars hotels grup, od značaja je za razvoj države, navodi se u mišljenju koje je Vlada usvojila u četvrtak.


Foto: travel-tourist

Montenegro stars hotels grup, koja je vlasnik i hotela Splendid u Bečićima, obratila se nedavno Ministarstvu ekonomije u cilju pribavljanja mišljenja Vlade u vezi sa adaptacijom i rekonstrukcijom hotela Montenegro, što bi im omogućilo sticanje saglasnosti da o svom trošku izgrade infrastrukuru za priključenje objekta na elektroenergetski sistem i preda je nadležnom operatoru sistema, piše Dan.

Prema navodima investitora, adaptacija i rekonstrukcija hotela je potrebna kako bi se obezbijedio planirani nivo komfora i usluga hotela, koji u ljetnjoj sezoni prima između 350 i 370 turista, pri čemu je potrebno izgraditi trafostanicu kapaciteta 10/0,4 kV.

Crnogorski elektrodistributivni sistem je potvrdio navode da izgradnja predmetne infrastukture nije predviđena investicionim planom, te dao saglasnost da je investitor izgradi o svom trošku.

Ministarstvo turizma je iznijelo mišljenje da je realizacija tog projekta od značaja za državu, uzimajući u obzir da je opština Budva prepoznata kao metropola turizma i da se nameće potreba za stalnim unapređenjem kvaliteta usluge, te su mišljenja da je potrebno podržati napore investitora.