25-02-2021

Borovinić Bojović: Planira se vakcinacija oko 300 hiljada građana

Vakcinacija protiv koronavirusa predstavlja najbolju preventivnu mjeru, a u narednih nekoliko mjeseci planirano je da se vakciniše oko 300 hiljada građana, kako bi se stekao kolektivni imunitet, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović: Planira se vakcinacija oko 300 hiljada građana | Radio Televizija Budva

Foto:arhiva gov.me

Ona je, na sastanku sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks, upoznala sagovornicu da se u narednom periodu očekuje isporuka kontigenata vakcina prema utvrđenoj dinamici.

„Među kojima je, pored ruske Sputnjik, kineske Sinofarm, američke Fajzer i britanska vakcina Astra Zeneka, koja u količini od 84 hiljade stiže u Crnu Goru kroz Kovaks mehanizam“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, navela da će se vakcinacija sprovoditi u skladu sa Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu Covid-19 vakcina.

Ona je istakla da je vakcinacija najbolje oružje u borbi protiv pandemije i sredstvo za povratak redovnom životu.

Na sastanku je ocijenjeno da je vakcina britanske proizvodnje, Astra Zeneka veoma pouzdana, kvalitetna i efikasna i iskazana je zajednička spremnost da stvore uslovi da što prije stigne u Crnu Goru.