31-05-2021

FSKL Budva: Sjutra počinje trodnevna radionica o bezbjednosti saobraćaja

U okviru redovnih projektnih aktivnost, u Budvi na Fakultetu za saobraćaj, komunikacije i logistiku sjutra će, sa početkom u 10 sati, početi sa radom radionica za partnere iz Projekta pod nazivom „Obuka nastavnog osoblja, nove nastavne metode i odraz najboljih praksi EU u oblasti bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori“.

FSKL Budva: Sjutra počinje trodnevna radionica  o bezbjednosti saobraćaja | Radio Televizija Budva

Radionica će trajati tri dana, a prisustvo su potvrdili partneri kako iz zemalja Balkana, tako i iz Evropske Unije.

"Univerzitet Adriatik, Bar- Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku, Budva je partner na međunarodnom ERASMUS+ projektu „Unapređenje bezbjednosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana kroz inovaciju i razvoj kurikuluma za dodiplomske i master studije“ („Improving the Traffic Safety in the Western Balkan Countries through Curriculum Innovation and Development of Undergraduate and Master Studies”) ( TRAFSAF 598551-EPP-1-2018-1-XK-EPPKA2-CBHE-JP)", saopšteno je sa budvanskog fakulteta.

Kako ističu, specifični ciljevi ovog projekta su, indentifikacija klјučnih problema bezbjednosti saobraćaja u zemlјama Zapadnog Balkana, razvoj i implementacija novih/modernizovanih nastavnih planova i programa iz bezbjednosti saobraćaja za diplomske i master studije u skladu sa Bolonjskim zahtjevima i nacionalnim standardima akreditacije, kao i razvoj edukativnih treninga i materijala za obuku profesionalaca u bezbjednosti saobraćaja.

"U realizaciju Projekta je uključeno 17 partnera iz zemalja ZB i EU. Projekat je u završnoj fazi i dosadašnji rezultati su veoma uspješno ocjenjeni, posebno oni koji definišu kurikulume za diplomske i master studije. U skladu sa modernim definisanjem kurikuluma u funkciji bezbjednosti saobraćaja, Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FSKL) je modernizovao svoje kurikulume koji se odnose na bezbjednost saobraćaja, pa je ove akademske godine 2021/21, upisao prvih 20 studenata na novi modul Saobraćaj i bezbjednost", zaključuje se u saopštenju.