24-10-2017

III Turistički forum Crne Gore u Petrovcu

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore III Turistički forum Crne Gore biće održan, od 25-27. oktobra, u Petrovcu.

III Turistički forum Crne Gore u Petrovcu | Radio Televizija Budva

U uvodnom dijelu foruma govoriće državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović, predsjednik Izvršnog odbora NTO CG Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Prvog dana foruma biće održano predavanje, kao i panel diskusija na temu: Koncept destinacijske menadžment organizacije na kojoj će govoriti univerzitetski profesori: Ivo Županović, Silvana Đurašević, Bojan Zečević i Jovan Popesku.

Tema drugog dana foruma biće: PR i upravljanje događajima u turizmu, o kojoj će govoriti Olivera Jovićević, autor i urednik emisije Upitnik koja se emituje na RTS-u, Eleonora Albijanić, PR trener i konsultant i Robert Čoban, predsjednik Color Press Grupe iz Beograda. Panel diskusijom na ovu temu moderiraće Dragana Bećirović, stručnjak za odnose s javnošću.

Prije početka panela, biće upriličeno zvanično uručenje uređaja AED (Automatski eksterni defibrilator), donacije društvno odgovorne crnogorsko-hrvatske kompanije „Marin Med“ hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“. Riječ je o prijenosnom uređaju, jednostavne primjene, koji se može naći u javnim zgradama, kompanijama i sl. sa zadatkom isporuke električne struje osobama koje imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma.

Za treći dan foruma za sve učesnike planirana je panoramska ruta Između dvije čarobne obale u organizaciji lokalne turističke organizacije Bara.

Forum će okupiti oko 100 predstavnika nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore i Srbije, Privredne komore Vojvodine, turističke privrede, fakulteta za turizam, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Crnogorskog turističkog udruženja.

Događaj će se održati u hotelu Palas u Petrovcu, sa početkom u 9,30 sati.