11-02-2020

Održano tradicionalno takmičenje u ribolovu Kup Budve

Tradicionalno takmičenje u ribolovu "Kup Budve 2020", održano je u nedjelju, 9. februara u Budvi, na moru u Petrovcu, u organizaciji Kluba za sportski ribolov na moru "Delfin".

Održano tradicionalno takmičenje u ribolovu Kup Budve | Radio Televizija Budva

Sve je počelo 2007 godine kao druženje klubova RD Oradela iz pirana i KSR "Delfin" iz Budve i vremenom preraslo u druženje prijatelja koji dolaze po pozivu.

"Ove godine na Kupu koji je bio zatvorenog tipa su, osim RD "Oradela" i KSR "Delfin" poziv za učešće dobili i naši prijatelji, reprezentativci Hrvatske, Siniša Budisavljević i Ivan Galzina koji su za sebe odabrali naziv ekipe "Srebrni duo", vlasnik ribolovačkog portala "Na udici" Boris Bulić i njegov kolega Tvrtko Hrgić (Zadar i Pag) koji su odabrali ime "Jamajca", kao i ekipa "Veterani" koju su napravili selektor reprezentacije Crne Gore Ante Arapović i naš prijatelj iz Novog Željko Dulović", kazalo je za portal RTV Budva, sekretar budvanskog kluba, Vladimir Vuković.



Kako je istakao, ukupno je bilo 16 takmičara.

"Ribolov je bio u području budvanskog akvatorijuma i u tome nam je pomogla firma "Hakunamatata" sa svojim brodovima. Ulov je bio jako dobar što su izjavili i sami učesnici. Nakon dobrog ulova trebalo je sve to posložiti i na papiru, izvagati i dodeliti priznanja. Kao mjesto okupljanja odlučili smo se za jedan budvanski resotran u kojem je ujedno i organizovan smještaj stranih ekipa. Osim proglašenja pobjednika i završne večere imali smo i jednu malu prigodnu svečanost. Naime, našem najstarijem članu Jovanu Jocu Stojanoviću smo dodijelili prigodnu plaketu kao članu Delfina od 1970 godine", kazao je Vuković.



Svim učesnicima dodijeljene su prigodne nagrade a pobjednicima pehari i medalje.

"Nakon večere pojavile su se i gitare i sve se završilo sa pjesmom svih okupljenih uz konstatacioju - vidimo se i sledeće godine" saopšteno je iz Kluba za sportski riblov Delfin", istakao je Vuković.

Postignuti rezultati pojedinačno

Ivan Galzina - Srebrni Duo
Siniša Budisavljević - Srebrni Duo
Ivan Dejanović - KSR Delfin 2

Ekipno:

Sreebrni duo - Siniša Budisavljević, Ivan Galzina
KSR Delfin 2 - Predrag Dejanović, Dejan Cvetković
KSR Delfin 1 - Ivan Dejanović, Dejan Beljkaš

Najteži ulovljeni primjerak imao je član ekipe KSR Delfin 3 Zoran Beljkaš.