22-11-2022

Abazović čestitao Dan opštine Budva

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je Dan opštine Budva predsjedniku Milu Božoviću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Jovanoviću, odbornicima i građanima Budve.


Foto: Arhiva

Čestitku premijera Abazovića prenosimo integralno:

"Nakon ranijeg turbulentnog perioda, vjerujemo da je pred Budvom vrijeme političke stabilizacije i istovremenog privrednog napretka. Transparentnost, racionalnost i odgovornost, te čuvanje prostora kao jednog od najznačajnijih segmenata u budućem razvoju grada, dodatno obogaćivanje sadržaja turističke ponude, osvježavanje sveukupnih kapaciteta, Budvu će dodatno učvrstiti u statusu turističke metropole.

Bolja infrastrukturna povezanost, poput bulevara koji će Budvu povezivati sa Tivtom, te izgradnja Jadransko - jonskog koridora, prioriteti su države koja želi poboljšati uslove života svojih građana, ali i ponudu tokom turističke sezone.

Uz reforme i snažnu socijalnu politiku ove vlade koja dotiče sve uzraste stanovništva, uvjereni smo da će građani Budve osjetiti poboljšanje životnog standarda i da će u vremenu krize izboriti sa brojnim izazovima.

Još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan opštine, sa željom da savjesnim i nesebičnim upravljanjem doprineste daljem razvoju grada, čuvajući njegov ekološki potencijal kao dobru osnovu i zdrav resurs za napredne projekte čiji će nosioci biti generacije koje te".