11-05-2016

Akcija “Moj prvi dom”: 169.625 dolara medicinske opreme Bolnici Kotor

Velika humanitarna akcija Rotari kluba Budva na obezbjeđenju sredstava za nabavku opreme za Dječje i porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice Kotor uspješno je završena. Oprema je nabavljena i svečano će biti puštena u rad 1. juna 2016.

Akcija “Moj prvi dom”: 169.625 dolara medicinske opreme Bolnici Kotor | Radio Televizija Budva

Uz pomoć ove opreme (najsavremeniji ultrazvuk aparat, porodiljini stolovi, pacijent-monitori, fetalni monitori, prenosni inkubator, radiotalasni hirurški nož, infuzione pumpe, fototerapijske lampe itd) Opšta bolnica u Kotoru od juna ove godine imaće i najsavremenije opremljeno porodilište u našoj državi.

Ovu veliku humanitarnu akciju organizovao je Rotari klub Budva u saradnji sa 18 Rotari klubova iz Crne Gore, Srbije, Mađarske, Austrije, Njemačke i SAD.

Pored Rotari klubova, veliki doprinos akciji, koja je vođena pod sloganom "Dočekajte nas kako zaslužujemo - Moj prvi dom", dalo je preko 130 naših građana i kompanija, uključujući i sve veće medijske kuće Crne Gore.

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj-oštrijih humanitarnih izazova u svijetu. Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (polio-free world).

Više informacija o Rotari pokretu na www.rotary.org