28-10-2020

Akcija „Motocikl“: Sankcionisan 131 vozač

Saobraćajna policija realizovala je operativnu akciju „Motocikl“ koja je za cilj imala pojačanu kontrolu ove kategorije učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Akcija „Motocikl“: Sankcionisan 131 vozač | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija, deannahavas.com

"Tokom realizacije akcije kontrolisano je 368 vozača motocikala. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisan je 131 motociklista, dok je u skladu sa zakonom iz saobraćaj isključen 45 vozača motocikla", naveli su u saopštenju.

Najčešći prekršaji koje je saobobraćajna policija tokom ove operatovne akcije registrovala bili su upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

"Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, koristimo priliku da još jednom apelujemo kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu poštujući saobraćajne propise i tako doprinesu svojoj i bezbjednost i ostalih učesnika u saobraćaju", poručili su iz UP.

Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.