18-10-2018

Akcijom "Čep za život lijep" čuvate okolinu i pomažete humanost

U prostorijama Nevladine organizacije "Puževa kućica" održan je sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti u vezi uručivanja prvih donacija u okviru akcije "Čep za život lijep".

Akcijom

Nevladino udruženje "Čep za život lijep" koje posroji duže od godinu dana želi da skrene pažnju građanima na važnost očuvanja životne okoline i reciklaže. Na 16 lokacija građani imaju mogućnost da u transparentim kutijama odlažu plastične čepove. Kako je kazala ispred ovog Udruženja Ana Slijepčević prodajom čepova i angažovanjem privrednika akcija je poprimila i humanitarni karakter.

"Cifra koja se dobijala od kupoplastičnih čepova je nažalost bila mala, pa je firma Info Trade i gospodin Vido Delić odlučio da podigne tu cijenu nezantno, kako bi dao donaciju u nekom drugom obliku."Čep za život lijep" će tu pomoć uputiti Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama na lokalnom nivou "Puževa kućic"a, ali i Domu djece bez roditelja u Bijeloj", istakla je Slijepčević.



Predsjednica Udruženja "Puževa kućica", Nataša Anastasov zahvalila se na pažnji i donaciji .

"Mi smo podržali akciju i smatramo da je ideja odlična iako ekologija nije nešto čime se Udruženje bavi. Svi ovi propratni efekti dukacije mladih su odlični. Svi naši prijatelji skupljaju čepove i donose u "Puževu kućicu" jer imamo dvostruki efekat, očuvanje životne okoline i sakupljanje donacije", kazala je Anastasov, dok je Olga Kapičić dodala kako joj je veoma drago što se kod mladih ljudi javlja svijest da očuvaju sredinu i humanost.

Privrednik Vido Delić apelovao je na ostale privrednike da i oni pomognu ovu akciju.

"Ovim putem apelujem na sve privredne subjekte da se obrate firmi Inter Trade, koaj će otkupiti svu plastičnu ambalažu po posebnim cijenama i ta sredstva će ići isključivo za Nevladino udruženje "Čep za život lijep"", rekao je Delić.

Suština je, što više prikupljenih čepova to bolje za okolinu i za ostvarivanje humanitarnih ciljeva.