17-07-2015

Akciju ˝Čistač˝ pripremali devet mjeseci

U policijskoj akciji “Čistač” u Budvi, Baru i Rožajama juče je uhapšeno 19 osoba, a protiv 26 podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su nabavljali i prodavali kokain.

Akciju ˝Čistač˝ pripremali devet mjeseci | Radio Televizija Budva

U Budvi su uhapšeni Nebojša Božović (50), Srđan Radanović (41), Milan Kostović (30), Nemanja Jestrović (34), Marko Čolović (22), Aleksandar Vušurović (38), Davor Kordić (33), Vasilije Mićević (39), Miroslav Ćetković (28), Vlado Ćetković (58), Miloš Ivančević (26), Radovan Tomanović (40), Luka Dapčević (25), Predrag Pejović (34), Zoran Sjekloća (37) i Marko Radonjić (25).
U Baru su lisice stavljene Marku Đuranoviću (33), a u Rožajama Muaremu Tarhanišu (25).

Dokazi u policijskoj akciji pod kodnim nazivom „Čistač“ uhapšen je i inspektor za imovinske delikte Centra bezbjednosti Budva Milan Moračanin (44), koji se takođe tereti za učestvovanje u nabavci i distribuciji kokaina, podsjeća Pobjeda.

Osim ovih 19 osoba, krivičnom prijavom podnijetom višem državnom tužiocu u Podgorici, po čijem je nalogu postupano, obuhvaćeno je još sedam, od kojih je za troje raspisana potjernica.Jedan osumnjičeni se nalazi u Istražnom zatvoru ZIKS-a u Spužu, dok za tri lica postoje operativna saznanja da se nalaze u inostranstvu.
Kako Pobjeda saznaje, policija je prikupila dokaze za osumnjičene, što potvrđuje činjenica da je krivična prijava ispisana na čak više od 300 stranica. U realizaciji učestvovalo je čak 260 policajaca.

Policija je skoro devet mjeseci držala u tajnosti informacije o akciji ,,Čistač“ kako bi uhapsila sve osumnjičene koji se bave prodajom droge i tužilaštvu pribavila dokaze.

Inspektor Milan Moračanin ranjen je u aprilu. Imao je ustrijelne rane u noge i zatražio pomoć u bolnici. Tada je kazao da je navodno pokušao da se ubije, ali je policija istraživala da li ga je neko ranio.