19-02-2020

Aktivni odmor privlači sve više njemačkih turista

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, nakon uspješno realizovane promocije na sajmu “CMT” u Štutgartu, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na sajmu „fre.e” koji se održava od 19. do 23. februara u Minhenu.Pored promocije turističke ponude na crnogorskom štandu, kako navode u saopštenju, biće održana prezentacija u okviru sajma “BR-Showbühne” najgledanije televizije južnog dijela Njemačke. Posjetioci sajma imaju priliku da se informišu o mogućnostima za outdoor aktivnosti, avanturističkim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori.

"U okviru sajma posebno će biti promovisane avio-linije nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines koja će od početka maja do kraja oktobra saobraćati na relaciji Minhen-Tivat, dva puta sedmično kao i najveće avio kompanije Njemačke Lufthansa, koja saobraća od aprila jednom nedeljno iz Frankfurta i Minhena za Tivat". dodaje se u saopštenju.

Planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt od maja, koju bi realizovala i avio-kompanija Condor."Tržište Njemačke jedno je od najznačajnih emitivnih tržišta sa preko 70 miliona putovanja godišnje. Kada je u pitanju Crna Gora, u prvih jedanaest mjeseci ostvaren je rast broja dolazaka od oko 83% dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 43%. Na sajmu koji okuplja preko 1.300 izlagača turističku ponudu Crne Gore, pored NTOCG, predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Podgorice, Kotora i Žabljaka, turističke agencije Montenegro Tourist Service DMC, Nomad Tours Montenegro i Apolotours iz Budve", zaključuje se u saopštenju NTOCG.