01-05-2015

Albanski učenici naljutili Budvane

Policija je spriječila moguće sukobe nekoliko Budvana sa srednjoškolcima iz Tirane, koji su albansku zastavu najprije raširili na Ričardovoj glavi, a zatim njome mahali sa zidina Starog grada.

Albanski učenici naljutili Budvane | Radio Televizija Budva

Kako pišu današnje Vijesti - da stvari ne bi izmakle kontroli, policajci su učenicima privremeno oduzeli zastavu i ispratili ih nazad do autobusa kojim su stigli na ekskurziju.

Autobus sa đacima iz inostranstva parkirao se naspram kompleksa Tre canne, odakle je grupa srednjoškolaca, sa par profesora, krenula ka Starom gradu.

Grupu je predvodio momak ogrnut albanskom zastavom...

Kada su došli do plaže, zastavu su položili na pijesak, ljubili je i fotografisali, što je zasmetalo nekolicini Budvana koji su sjedjeli u baštama obližnjih lokala.

Oni su počeli glasno negodovati, a srednjoškolci su se tada odlučili popeti na starogradsku kulu i sa bedema zamahali zastavom, dozivajući ostatak ekipe koji je ostao na plaži.

Tada je već počelo glasno prozivanje grupe mještana i ustajanje od stolova, nakon čega je neko pozvao policiju.

Službenici UP ubrzo su došli i oduzeli zastavu.

"Vijestima" je u budvanskoj policiji nezvaničnosaopšteno da je njihov službenik na mjesto događaja došao na poziva građana, ali da nije bilo privođenja.

"Službenik je jedino preventivno upozorio grupu albanskih učenika", rečeno je iz policije.

Par očevidaca, rekli su “Vijestima” da je policija, nakon kraćeg razgovora, ispratila učenike do autobusa.

Isticanje zastave druge države karakteriše se kao remećenje javnog reda i mira.