14-01-2022

Aleksandra Božović: Stil je način da kažete ko ste, a da ne morate ni da progovorite

Budvanka Aleksandra Božović diplomirala je modni dizajn u Beogradu, a trenutno živi u Podgorici gdje predaje modni dizajn u srednjoj stručnoj školi "Spasoje Raspopović". Ono u čemu se ona ističe jesu modni trendovi, a od nedavno ima i svoju instagram stranicu pod nazivom "malaskolamode", gdje sve ljubitelje mode informiše o najnovijim modnim trendovima.


Foto: Aleksandra Božović

Moda kao hobi

"Napravila sam jednu stranicu na Instagramu pod nazivom “malaskolamode”, a pored toga planiram da otpočnem proizvodnju ručno rađenih svijeća", kazala je Aleksandra za portal RTV Budva.



“Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne prolazi” - Odri Hepbern

Aleksandra ističe da stranica malaskolamode ima za cilj da sve ljubitelje mode informiše o najnovijim modnim trendovima bilo da su vezani za odjeću, šminku, aksesoare ili frizure, kao i dizajnerima i influenserima.

"Isto tako imam za cilj da pratiocima pružim korisne informacije o bitnim modnim terminima, istorijskim kostimima, materijalima, itd. Trudim se da ubacujem razne rubrike kako bih održavala stranicu interesantnom, pa se tako mogu naći i neke zanimljivosti iz svijeta mode. Neko sam ko dosta obraća pažnju na estetiku pa samim tim i stranica ima zanimljiv i prepoznatljiv “rozi” izgled", kazala je sa osmijehom Aleksandra.



Aleksandrin put do mode

"Kad sam je imala želju da upišem Fakultet za modni dizajn ovdje tada nije bilo ni srednje škole, a ni fakuleteta što mi je dosta otežalo situaciju, pa sam morala ići da studiram vani. Isto tako nije bilo ni privatnih časova ili kurseva gdje bih mogla nešto da naučim kao predznanje za fakultet, a pošto sam učila gimnaziju bilo mi je potrebno. Iz tog razloga sam odlučila da organizujem kurs u sklopu stranice i da tako na neki način dam svoj doprinos nekome ko želi da nauči nešto o modi ili ko želi da se pripremi za fakultet. Svakako sam profesor u školi i volim kada svoje znanje podijelim sa drugima. Prijave za kurs su u januaru, a časovi su po principu 1 na 1, odnosno samo učenik i profesori iliti ja. Postoji mogućnost odabira između jedne ili više oblasti", navodi ona.

Atelje pod imenom Aleksandra

"U narednom periodu planiram da nastavim svoju ulogu profesora kako u školi tako i kroz nadolazeći kurs. Takođe planiram da se bavim već pomenutim svijećama. Ako pričamo o nekoj daljoj budućnosti, kao glavni cilj imam da otvorim atelje pod svojim imenom", ističe ona.



U Crnoj Gori trendovi zaostaju u odnosu na zapad

"Kod nas modni trendovi, nažalost, dosta zaostaju u odnosu na zapad, tako da je to mač sa dvije oštrice. Može biti prihvaćen, a opet postoji mogućnost i da ne bude. Svakako, sve u vezi mode mi je interesantno i uvijek ću nastojati da dam svoj doprinos u vezi sa tim kroz razne načine", zaključila je Aleksandra za portal RTV Budva.

Link Aleksandrinog Instagram profila malaskolamode

D.Č.