21-09-2021

Ambasador Jermenije boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

Njegova uvažena ekselencija ambasdor Republike Jermenije doktor Ashot Hovakimian i konzul Republike Jermenije Manvel Avetisyan boravili su u zvaničnoj posjeti predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću. Sastanku je prisustvovao i šef kabineta Nikola Jovanović.


Foto: Opština Budva

Tokom sastanka je istaknuto da Republika Crna Gora i Republika Jermenija već 15 godina imaju uspostavljene diplomatske odnose kao i da postoji prostor za unapređenje međusobne saradnje na turističkom, kulturnom i drugom planu, saopšteno je iz Opštine Budva.

Predsjednik Opštine Marko Carević, ovom prilikom čestitao je uvaženom ambasadoru i Jermenskoj zajednici u Crnoj Gori veliki jubilej 30 godina nezavisnosti i slobode.

"Ono što čvrsto vezuje naša dva naroda je činjenica da je prvo izdanje Gorskog Vijenca štampano 1847.godine u Jermenskom Manastiru u Beču. U narednom periodu biće intezivirana saradnja i na nivou gradova naše dvije zemlje na obostrano zadovoljstvo a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda kao i drugih oblasti", zaključuje se u saopštenju .