08-11-2019

AMSCG: Danas se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima uz učestale odrone

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima uz učestale odrone i na pojedinim dionicama uz zaostalu vodu na kolovozu. Zbog odrona obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Đurđevica Tara. I put preko Mateševa za Podgoricu je obustavljen, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

AMSCG: Danas se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima uz učestale odrone | Radio Televizija Budva

Jednom trakom naizmjenično zbog vode na kolovozu saobraća se na putnom pravcu Kolašin-Mojkovac u mjestu Sjerogošte.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije. Na magistralnom putu dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 9 do 12i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraćaj se na mjestu izvođenja radova obavlja naizmjenično jednom trakom.

Do 18. novembra zbog izvođenja bušačko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta Pljevlja-Metaljka odobrava se totalna obustava saobraćaja je za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 13 do 15 časova. Do 15. novembra zbog asfaltiranja na regionalnom putu Berane-Petnjica lokalitet Budimlja- Groc doći će do totalne obustave saobraćaja u terminu od 9 do 14 sati.

Do 1. decembra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje-Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati.

Od 7. novembra do 6.decembra zbog izgradnje zidova (w12 i w15 k1) na regionalnom putu Berane-Kolašin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice -Jelovica doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Od 05. novembra do 30. decembra zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski most-Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Plužine-Šćepan polje, lokalitet brana hdroelektrana Piva zbog obavljanja radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovice –Rogami dionica Rogami-Spuž, odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša – Cijevna zatrijebacka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna teže i 10 osoba lakše povrijeđeno.

Informacije o stanju na putevima mogu se dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.